Muratpaşa’da ‘İlk İş Babalık’

Haberler02 Şubat 2018
2.3B OKUNMA
Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’yla (AÇEV) birlikte yürütülen ‘Babalık Destek Programı’ sertifika töreninde “Adalet duygusu ve vicdanıyla ülkemizi, şehrimizi düşünen insanlar yetiştirmemiz için babalar olarak kendimizi çok işi konumlandırmalıyız” dedi.

Muratpaşa Belediyesi, 3- 11 yaşlarında çocuğu olan babalara yönelik uyguladığı, kısa adı BADEP olan ‘Baba Destek Programı’na devam ediyor.

AÇEV’le birlikte yürütülen programın son dönem mezunları, Dutlubahçe Kreşi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene katılan Başkan Uysal, yaptığı konuşmada, baba-çocuk ilişkisinin yönetişimi ve karşılıklı eğitimi içeren çok değerli bir ilişki olduğunu söyledi. 


İki evlat sahibi olarak çocuklarının kendisine sorduğu soruların eğitici olduğunu dile getiren Başkan Uysal, “Onlarını bize söyleyeceği çok şey var” dedi. Bu ilişkinin aynı zamanda birçok ‘doğru bilinen yanlışı’ da barındırdığının altını çizen Başkan Uysal, şöyle konuştu:“Daha özgür, daha demokratik; sevecen, kutuplaşmayan, ayrışmayan, bütünleşen, empati yapan; anlamaya ve sevmeye çalışan böyle bir toplumsal düzen düşünen; adalet duygusu ve vicdanıyla ülkemizi, şehrimizi düşünen insanlar yetiştirmemiz için babalar olarak kendimizi çok işi konumlandırmalıyız.”

Başkan Uysal, konuşmasının ardından BADEP’in son dönem mezunun babalara sertifikalarını takdim etti.


BADEP Nedir?

BADEP, Türkiye’de babaların çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilen bilimsel temelli bir eğitim programıdır. Katılımcı babalar, çocuklarının gelişimiyle ilgili bilgi düzeylerini arttıran, iletişim becerileri kazanmalarını sağlayan ve bunun sonucunda daha demokratik tutumu benimsemelerine yol açan eğitimler almaktadır. BADEP, 15–20 kişilik gruplar halinde yürütülüyor. Program 3–6 ve 7-11 yaş dönemi çocuklarını babalarına yönelik iki modül halinde uygulanıyor. 10 hafta süren program haftada 1 gün 2 saat süreyle gerçekleştiriliyor.


2.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!