Mutfağın Şefleri Alanya'da Yarıştı

Haberler27 Ekim 2014
1.3B OKUNMA
Paylaş

Alanya Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği'nin (AKTAD) Alanya Belediyesi ile birlikte düzenlediği 4'üncü Uluslararası Yemek Yarışması sona erdi.

Alanya Kültür Merkezi'nde 3 gün süren yarışmada 9 ülkeden 400 aşçı, jüri önünde hünerlerini sergiledi. Profesyonel, liseli ve üniversiteli aşçılar Yılın Altın Şefi, Yılın Altın Takımı, tavuk, balık, kuzu, yöresel ve Uzakdoğu yemeği, modern Türk mutfağı ve rama tatlı tabağı kategorilerinde madalya alabilmek için yarıştı.

YILIN ALTIN ŞEFİ HASAN ALTINTAŞ


Jüri değerlendirmesi sonucu profesyonel aşçılar kategorisinde Hasan Altıntaş, üniversite kategorisinde Mehmet Şahin, lise kategorisinde ise Esin Burcu Satmaz 'Yılın Altın Şefi' seçildi. Yılın Altın Takımı ise Alaaddin Kaya, Yusuf Kılıç, Ömer Bagi ve Ulaş Akyıldız'dan oluşan ISS Cayening takımı oldu.

ÖDÜLLERİ TÖRENLE VERİLDİ

Profesyonel aşçılar dalında yapılan değerlendirmede tavuk yemeğinde Yunus Emre Pamuk, balık yemeğinde Valery Melnikov, yöresel yemekte Sevda Köse, kuzu yemeğinde Seçil Aral, modern Türk mutfağında Zeynep Asiltürk, rama tatlı tabağında Alaaddin Kısa ve Uzakdoğu yemeğinde Uğur Gezer birinci oldu. Yarışmanın ardından kategorilerinde dereceye girenlere Goldcity Turizm Kompleksi'nde düzenlenen törenle ödülleri verildi.



1.3B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!