Neşet Ertaş Kepez'de Anıldı

Haberler10 Kasım 2014
1.5B OKUNMA
Paylaş

Ünlü halk ozanı ‘Bozkırın Tezenesi’ lakabıyla anılan Neşet Ertaş, ölümünün 2. yılında Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen gecede anıldı.

Kepez Belediyesi, 2012 yılında hayatını kaybeden ‘Bozkırın Tezenesi’ lakabıyla anılan ünlü halk ozanı Neşet Ertaş için Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde bir anma gecesi düzenledi.

‘Zahidem’, ‘Neredesin Sen’, ‘Yalan Dünya’ gibi unutulmaz türkülere imza atan, son dönemlerde ise Anadolu Türkmen müziğinin en ünlü temsilcisi ve yorumcusu olarak da anılan Ertaş için kültür merkezinde düzenlenen geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Türk Halk Müziği’nde gönüllere taht kurmuş halk ozanı Neşet Ertaş için düzenlenen gecede, İç Anadolu’nun ünlü yerel sanatçıları Bahri Altlaş, Neşet Ertaş’ın yeğeni Burhan Ertaş ve Dursun Uçar bozkırın tezenesinin ezgilerini seslendirdi. Geceye katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Neşet Ertaş’ın, sazın, sözün ustası olduğunu ve saygıyla andıklarını belirtti.

Ertaş’ın gönüllerde silinmez izler bırakarak dünyadan ayrıldığını belirten Başkan Tütüncü, “Ertaş, ömrü hayatı boyunca Anadolu’dan bize buketler, demetler sundu. Neşet Ertaş, namelerde, sazın tellerinde, kalplerde yaşayan bir üstattır Ne mutlu onu unutmayanlara, onu burada da hatırlayanlara.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Tütüncü, sanatçılar Bahri Altlaş, Burhan Ertaş ve Dursun Uçar’a çiçek takdim etti. Antalya Kırşehir Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Köysüren, yönetim kurulu üyesi Ali Yılmaz da günün anısına Başkan Tütüncü’ye plaket takdim etti.


Toplu fotoğraf çekiminin ardından, sanatçılar sırayla sahneye çıktı. Kültür merkezini dolduran dinleyiciler de yerel sanatçıların ezgilerine eşlik edip, hareketli şarkılarda oyunlar oynadı. Yaklaşık 3 saat süren gece sonrası sanatçılar ayakta alkışlandı.


1.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!