Olimpiyat Hazırlık Merkezi Açılıyor

Haberler22 Kasım 2013
1.8B OKUNMA
Paylaş

Olimpiyat Hazırlık merkezi (TOHM) Antalya ayağının açılışı, 23 Kasım Cumartesi Saat 10.00′da Antalya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama otelinde gerçekleşecek. 

Yaklaşık 19 ilde kurulma çalışması devam eden Olimpiyat Hazırlık Merkezi açılış töreni(TOHM)Antalya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama otelindeantrenör,okçuluk ve bisiklet sporcularının katılımıyla gerçekleşecek.Olimpiyat Hazırlık merkezi, (TOHM)2016 yılında Brezilyanın Rio şehrinde Yaz Olimpiyat Paralimpink oyunları, 2018 yılında Güney Kore  PysongChang şehrinde Kış Olimpiyat ve Paralimpik oyunları, 2020 yılında  Japonya’nın Tokyo şehrinde Yaz Olimpiyat Paralimpink oyunları için ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirecek. Olimpiyat Hazırlık merkezi, (TOHM) Olimpiyatlara hazırlanan yetenekli ve  başarılı sporcuların belirli kriterler sonucunda seçilmesi, performanslarının geliştirilmesi, sosyal ve kişisel gelişimlerinin desteklenme amacında  faaliyet gösterecek. Türkiye’nin her ilinden katılacak olan sporculara her türlü  sosyal imkanların yanı sıra gece ve gündüz yatılı konaklama imkanı ücretsiz olarak Bakanlık tarafından karşılanacak.

Olimpiyat Hazırlık merkezinin açılma amacına değinen,Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Sporun zirve kenti olan Antalya’nın da içinde olduğu 19 il’de Olimpiyat Hazırlık merkezi açılacak. Olimpiyat 5 halkadan oluşur bu halkalar azmi, başarıyı,inancı,centilmenliği,mücadeleyi temsil eder. Türk sporunun geleceğe yatırımı olarak desteklenen Olimpiyat Hazırlık merkezi projesinde sporcularımız, olimpiyat hazırlık kamplarını bu merkezde geçirecek ve spor branşlarındaönemli başarılara imza atacaklar dedi. 23 Kasım Olimpiyat Hazırlık merkezinin açılışına tüm spor severleri davet etti.



1.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!