Olimpos’ta Gökyüzü ve Bilim Festivali Düzenlenecek

Haberler01 Ağustos 2018
2.3B OKUNMA
Paylaş

Antalya’nın bakir tatil bölgelerinden Kumluca ilçesine bağlı Olimpos, Türkiye’nin geniş kapsamlı Gökyüzü ve Bilim Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Antik Likya’nın önemli kentlerinden biri olan Olimpos, doğal güzelliklerinin yanı sıra, koyu ve plajını koruyabilen ender turizm bölgelerinden biri olarak biliniyor.

Eşsiz güzelliğiyle tatilcilerin gözde yerlerinden olan Olimpos, bu kez bilime merak saranların dikkatini çekti. Işık kirliliğinden yeterince uzak olması, ulaşım kolaylığı, temel ihtiyaçların rahat karşılanması gibi etkenlerden dolayı, geniş katılımlı Gökyüzü ve Bilim Festivali’nin Olimpos’ta yapılmasına karar verildi. Türkiye’deki astronomi platformu olan Kozmik Anafor’un bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği Gökyüzü ve Bilim Festivali, 10- 13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

Kozmik Anafor Astronomi Platformu kurucusu, amatör astronom Zafer Emecan, Türkiye’nin en geniş katılımlı ve büyük astronomi etkinliğini düzenlediklerini söyledi. Gökyüzü ve Bilim Festivali’nin deniz, orman ve tarihle iç içe bölgelerden biri olan Olimpos’ta yapılıyor olsa da bir tatil organizasyonu olmadığını belirten Emecan, “Eğer bu bilim etkinliğini öncelikli olarak tatil amaçlı niteliyor ve bu nedenle geliyorsanız, festivalimize lütfen kaydolmayın. Sizin yerinize, bilimle ve astronomiyle iç içe olmayı arzu eden bir bilim tutkununun katılması için yer açmayı tercih edin” dedi.

Katılımcılar, kamp alanında kendi getirecekleri çadırlarda kalacak. Atölyelerin kurulacağı alanda bilim insanları söyleşi ve sunumlarla katılımcılara bilgi verecek. 4 gün sürecek etkinlikte katılımcılar gökyüzünü izleyecek, Perseid Meteor Yağmuru’nu gözleme şansı bulacak.


Festival biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.


2.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!