Öykü Günleri Başlıyor

Haberler11 Şubat 2015
1.2B OKUNMA
Paylaş

Antalya Sanatçılar Derneği'nce (ANSAN) geleneksel hale getirilen 'Antalya Öykü Günleri'nin 15'incisi, 14-15 Şubat tarihlerinde Tekkapılı Han'daki Muratpaşa Belediyesi'ne ait sanat merkezinde gerçekleşecek.

Etkinliğe konuşmacı olarak Antalya, İzmir ve İstanbul'dan ünlü öykü yazarları Necati Güngör, Adnan Özer, Aydoğan Yavaşlı, Ahmet Yıldız, Sevim Korkmaz Dinç katılacak. Öykücüler, Türkiye'de öykücülüğün dünü ve bugününü masaya yatırıp irdeleyecek, 'Kısa Öykü Ön Plana mı çıkıyor?', 'Öykü Yazma Serüveni', 'Öykünün Zaman Tanıklığı' gibi konuları da ele alacak, yayımlanan öykü kitaplarını imzalayacak. ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, Tekkapılı Han'da 'Antalya Öykü Günleri' etkinliğiyle ilgili bilgi verdi. Çakcıl, gelenekselleştirilen öykü günlerinin temelinin 15 yıl önce, şu anda hayatta olmayan Celal Hafifbilek tarafından atıldığını hatırlatıp, "Etkinliğin ilkinde büyük heyecan yaşadık. O yıl onur konuğu olarak Orhan Duru'yu davet etmiştik. Bugüne kadar da ülkemizin ünlü öykü yazarlarını onur konuğu yaptık, etkinliğimize konuşmacı olarak davet ettik, Antalyalı öykü severlerle buluşturduk" dedi. Cahit Çakcıl, ANSAN'ın 22 yıl kültür-sanat hizmeti verdiği galeri ve sanat bahçesinden 1 Aralık 2014 tarihinde polis- zabıta ordusu zoruyla olaylı şekilde boşaltılmasına da değindi. Çakcıl, '1 Aralık' tarihinin sanatseverler açısından kara bir gün olduğunu söyledi. Çakcıl, "O gün çok korkunç bir gündü. Direnen sanatçılara biber gazıyla müdahale edildi, eşyalarımız, sanat eserlerimiz yangından mal kaçırırcasına kamyonlara yüklenip götürüldü. Görüntüler hafızalardan hiç silinmeyecek" diye konuştu.

ANSAN Başkanı Çakcıl, resim, seramik, heykel, geleneksel el sanatları sergilerinin açıldığı, kültürel etkinliklerin yapıldığı sanat galerisinin Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden EKDAĞ A.Ş tarafından kebapçı dükkânına dönüştürüldüğünü, önümüzdeki günlerde cağ kebap satışına başlanacağını da vurguladı.



1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!