Panda Sahne Her Hafta Birbirinden Farklı Programlarla İzleyicisini Bekliyor

Haberler13 Aralık 2023
467 OKUNMA
Paylaş

Sanatsal çalışmalar, yaratıcı atölyeler, tiyatro gösterilerini bir arada sunan Panda Sahne, hafta boyunca birbirinden farklı etkinliklerle izleyicilerini ağırlayacak.

 

Panda Sahne aralık ayında birçok kültür, sanat etkinliğine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Antalya’daki sanatçıların ürettiği yapımlara ev sahipliği yapan Panda Fikir Sanat, yetişkinler ve çocuklar için etkinlikler sunuyor. Panda Fikir Sanat’ın ve Panda Sahne’nin yenilikçi vizyonu, yaşadığımız dönemin önemli ve gereken unsurlarını gözlemleyerek şekillendiriyor.

11 Aralık haftası Panda Sahne’nin programında yetişkinler ve çocuklar için tiyatro oyunları yer alıyor.

15 Aralık akşamı 20.00’de, Panda Sahne’de sahnelenen ve bu sezonun yeni oyunlarından biri olan Ruteba Doğan’ın yazıp yönettiği, Yersiz Yurtsuz Tiyatronun “Taşlara Çarpa Çarpa” oyunu seyirciyle buluşacak. Yaşamı taşlara çarpa çarpa sürdüren, sürdürme mücadelesi veren üç insan ‘kalan ve giden akıllarıyla’ akıllarına sahip olmanın, birbirlerine sahip çıkmanın peşine düşer. Şerif, kardeşi Ahmet’in, her gün kafasına düşen taş nedeniyle hafızasını yavaş yavaş kaybetmesinden ötürü, çalıştığı işten ayrılmasını ister. İşi bırakmak Ahmet için kolay değildir; eşi Selin hamiledir, bebek geliyordur. Tolga Zafer Özdemir’e ait olan oyun müziklerine Çağla Bilgin, Akça Acun Bilgin eşlik ediyor. Serhat Kural’a ait olan oyunun koreografisi anlatıyı başka bir anlamla buluşturuyor. Sahnede dördüncü bir oyun kişisine dönüşen ‘taş’ tasarımında ressam, heykeltraş Aysun Telli yer alıyor. Oyunun oyuncu kadrosunda, Suser Başaran, Abdullah Yıldırım, Güven Güven yer alıyor.


16 Aralık akşamı saat 20.00’de, Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin” oyunu ile seyircilerini ağırlayacak. Birbirlerinden farklı ve bir o kadar da aynı zamanda ve mekânda yaşayan üç kadının yüzleşme ve hesaplaşmalarına izleyicileri de ortak ederek içine alan oyuncu kadrosunda; Dicle Alkan, Pınar Boyar, Zeynep Hasdal Çolakoğlu’nun yer alıyor. Üç kadının birbirlerinin yaşamına ve kendi yaşamlarına bıraktıkları anlara, anılara doğru bir gidiş. Acının ve gülümsemenin karıştığı, pişmanlıkların, geç kalmışlıklarını, yanlış alınmış kararların, ayrılıkların ve kucaklaşmaların zaman farkı gözetmeden İstanbul’un kalbinde buluşması; İstanbul’un bir ana rahmine dönüşmesi. İstanbul adına da değişen üç zamanın anlatısında buluşmak dileğiyle.

17 Aralık saat 14:00’da Panda Sahne, Pınar Boyar’ın yazıp, yönettiği çocuk oyunu “Yastığın Rüyası”ile çocuk seyircileri ile buluşuyor. Bir yastığın neşeli, eğlenceli yolculuğunu anlatan oyun, müzikleri ve danslarıyla yolculuğun ne kadar değerli olduğunu, büyümenin en değerli yolculuk olduğunu çocuklara anlatıyor. Bu eğlenceli yolculuğa çocukları davet ediyor.

Panda Sahne iyi seyirler dileyerek, her hafta birbirinden farklı ve dopdolu programlarıyla sezonun diğer oyunları ve etkinlikleriyle seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.


Türkiye’deki İlk ve Tek Sanat Üretim Merkezi: Panda Sahne

Bulunduğu alanı -290 metre kareden 800 metre kare alana- büyüten Panda Fikir Sanat Atölye oluşumu kendi içerisinde 103 kişilik blackbox tekniği ile inşa edilmiş sahnesi, çekim stüdyosu, kafe alanı, kurgu odası, ses kayıt stüdyosu, dekor üretim atölyesi ve sanatsal atölyelere sahip bir kültür, sanat üretim, yaratım alanı sunuyor.


467 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!