Phaselis Festivali’ne Sanatın Devleri Geliyor!

Haberler02 Eylül 2013
3.4B OKUNMA
Paylaş

2000 yılık geçmişi ile görenleri kendine hayran bırakan tarihi atmosferiyle gönülleri fetheden Phaselis Antik Tiyatrosu bu yıl da muhteşem konserlere ev sahipliği yapacak. Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Phaselis Festivali 9-15 Eylül tarihleri arasında KETAV öncülüğünde ve organizasyonuyla gerçekleştirilecek.

AÇILIŞ ve BORUSAN QUARTET 
Klasik müzik örneklerin sergileneceği festivalin açılışı, 9 Eylül akşamı '' Borusan Quartet '' 'in konseriyle başlayacak. Borusan Quartet, 2010 yılında ilki düzenlenen Andante dergisi Klasik Müzik Ödülleri'nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu '' ödülünü almıştı. Yine aynı yıl New York'taki Carnegie Hall'da finali gerçekleşen 2010 ICMEC Uluslarası Oda Müziği Topluluğu Yarışması'nda birinci olarak altın madalyanın sahibi olan Borusan Quartet, Türk bestecilerin klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuvara sahip. 

SEMAZENLER DÖNECEK 
Festival'de 11 Eylül akşamı Tasavvuf Musikisi Mevlevi Kültürünü Araştırma Derneği İcra Heyeti ve Sema Topluluğu'nun muhteşem gösterisi sizlerle olacak. Konya'dan gelen topluluk mevlevi müziğinden örnekler verecek ve bir sema ritüeli sahnelenecek. 

PHASELİS'DE TANGO AKŞAMI 
Festivalde 13 Eylül akşamı ise sizleri Tango müzikleriyle saran bir gece bekliyor. Dünya ve Türk Tango müziklerinden örnekler sunacak olan Cafe Tango'ya arpiyle Şirin Pancaroğlu, kontrbasta Arda Agosyan, gitarda Ricardo Moyano bandoneonda Gustavo Battistessa eşlik edecek. Naif sesiyle beğeni toplayan Dilek Türkan'da yorumuyla geceye renk katacak 

KAPANIŞTA CAZ RÜZGARI 
Festivalin kapanış günü olan 15 Eylül akşamında ise tarihi Phaselis'te tam bir caz rüzgarı esecek. Caz müziğinin ünlü isimlerinden Kerem Görsev Chamber jazz Project'in sahne alacağı kapanış gecesinde konuklara unutulmaz bir gece yaşatacak. Dünyaca tanınmış değerli Caz Sanatçısı Kerem Görsev 3.Phaselis Festivalinde de sahne almış ve seyircilere unutulmaz bir gece yaşatmıştı. 

 



3.4B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!