POYD, Antalya'da Turizmi Değerlendirdi

Haberler22 Mart 2018
1.1B OKUNMA
Paylaş

Antalyalı turizmciler 2018 yılı turizmini değerlendirdi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) geleneksel aylık yemekli toplantısı Kundu'da bulunan Concorde De Luxe Resort'te yapıldı. POYD Başkanı Hakan Duran, yaptığı kısa değerlendirmede, 2018 yılının iyi geçeceğine artık bütün sektörün inandığını ama bunun için herhangi bir sorunun olmaması gerektiğini dile getirdi.

En Büyük Sorun Uçak


Yemek sırasında ITB Berlin ve MITT Moskova Turizm Fuarları ardından oluşan izlenim hakkında turizmcilerin görüşleri soruldu.Calista Luxury Resort Otel Genel Müdürü Ali Kızıldağ, Kış aylarının başından 2018 yılının iyi geçeceğinin belli olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: ''Almanya'da çok pozitif gelişmeler var. Artan bir rezervasyon var. Ancak fazla yolcu olursa bunları neyle getireceksiniz. Tur operatörleri ek koltuk arayışında. Sadece Almanya pazarında değil diğer pazarlarda da aynı durum hakim. Rusya ise bir efsane. Ortaya konulan rakamlara bakarsanız bu yıl 8 milyonun üzerinde turist gelmesi lazım. Geçen yıl Rusya'dan Türkiye'ye 4.7 milyon turist gelmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, MITT Moskova Turizm Fuarında Türk ve Rus basın mensuplarına bu yıl Rusya'dan yüzde 70-10 oranında artış beklediklerini söyledi. Bu artışla Rusya'dan gelmesi beklenen turist 8 milyonu geçiyor. Halbuki 2018 yılında Rusya'dan gelecek Rus turist miktarı 5.5 Milyon civarında olur. İnşallah biz yanılırız ama 8 milyonu getirecek uçak yok. En büyük sorun uçak. Türkiye coğrafyası çok sıkıntılı bir coğrafya. Ne zaman ne olacağı belli değil. Eğer bu yıl herhangi kötü bir şey olmazsa Antalya turizmde rekor kırar. Nevruz geldi, İranlıların gelmesi gerekiyor, ancak bazı uçak şirketleri uçuş izni alamadığı için beklendiği kadar İranlı turist gelmeyecek.''

Antalya, 13 Milyon Turisti Yakalar


Toplantı çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine açıklamalarda bulunan POYD Başkanı Hakan Duran, geçen yıl Antalya'da 10 milyon 500 bin turist ağırlandığını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Bu yıl çok çok iyi bir sezon olursa Antalya'da 13 milyon turisti yakalarız. Eğer 13 milyon turisti yakalarsak, 2019'da fiyatlarımıza dokunma şansımız olacak gibi görünüyor. Türkiye genelinde hedeflenen 38 milyon turist sayısına ulaşabiliriz. Çünkü hakikaten Türkiye'nin imkanları çok fazla. İşi sadece deniz, kum, güneş olarak düşünmemek lazım. Türkiye'nin çok ciddi bir tarihi mirası var. Kültürümüz var. Bir çok antik kentlerimiz ve doğal yerlerimiz UNESCO'nun listesine girmiş halde. Bunların hepsi yüksek potansiyel. Şu anda bir Nevruz dönemindeyiz. Van 'patladı' gidiyor. Antalya İran pazarından çok iyi destek alıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 2,5 milyon İranlı ağırladık. Şuna inanıyorum ki bu sene 3 milyon İranlı turiste dayanırız. Antalya'da ise 100-120 bin İranlı turisti ağırlarız. Hepsini Türkiye geneline vurduğunuzda, söylenen 38 milyon rakamına yaklaşırız gibi geliyor."


1.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!