Prefabrik Yapı Elemanları Üretim Tesisi Hizmete Açıldı

Haberler16 Mart 2014
1.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Prefabrik Yapı Elemanları Üretim Tesisi’ni hizmete açan Başkan Mustafa Akaydın, “Çok gururlandığım, Antalya belediyecilik tarihinde ilk olan bu tesisle alt yapı malzemelerimizi çok ucuza üreteceğiz ve tasarruf edeceğiz” dedi.

Üreten belediyecilik anlayışı ile ihtiyacı olan malzemeleri kendi kurduğu tesislerde ucuza mal eden Antalya Büyükşehir Belediyesi şimdi de alt yapı malzemeleri üretim tesisi kurdu. ASAT’ın alt kuruluşu olan ALDAŞ şirketi aracılığıyla Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Prefabrik Yapı Elemanları Üretim Tesisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın tarafından hizmete açıldı. Açılış törenine İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, CHP Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Turgay Genç, Dağbeli ve Bademağacı belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

1 AYDA ÜRETİME GEÇTİ


Üreten belediyecilik konsepti adına son derece gurur verici bir projenin daha açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Mustafa Akaydın, “Eylül ayında yatırımı başlayan tesis kısa sürede tamamlanarak Ekim ayında üretime başladı. Bu tesiste şimdilik kanalizasyon ve atık su boruları, ızgara bacaları, bilezikleri ve karayollarının çok sık kullandığı newjersey denilen beton bariyerlerin üretimi yapılıyor” dedi.

TASARRUF EDECEĞİZ

Tesisin Antalya belediyecilik tarihinde ilk olduğunun altını çizen Akaydın şöyle konuştu: “Üreten belediyecilik anlamında Gürsu tesislerinde bir çok şeyi üretiyoruz. Bunlara bir yenisini daha ekledik. ASAT Genel Müdürlüğümüzün ihtiyacı olan alt yapı malzemeleri burada üretilecek. Bütünşehir Yasası ile birlikte Antalya’nın yüz ölçümünün genişleyeceğini de düşünürsek, bütün ilçelerimizde yapacağımız alt yapı yatırımlarının malzemelerini bu tesiste çok ucuza mal edeceğiz ve tasarruf edeceğiz. Ayrıca Karayollarına beton bariyer gibi prefabrik yapı elemanları da üreteceğiz. Tesis, ISO EN 9000, ISO EN 14000, OHSAS TS 18001 ve ISO IEC 27001 kalite belgeleriyle sektöründe rekabet yaratacak.”


6.5 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Prefabrik Yapı Elemanları Üretim Tesisi’nin 10 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Tesis, 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. Bu tesisle ALDAŞ’ın istihdam kapasitesi 100 kişiye çıkıyor. Ciddi bir istihdam yaratmış da oluyoruz. 6.5 milyon liraya mal olan bu tesiste ileriki zamanda kent möbleleri, ızgaralar, mazgallar, aydınlatma direği gibi döküm imalatlar da gerçekleştireceğiz. Beni gülümseten ve çok gururlandıran bu tesis Antalyamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

BETON BORU İMALATINI YERİNDE GÖRDÜ


Akaydın daha sonra tesiste incelemelerde bulunarak, ALDAŞ Genel Müdürü Kıvanç Kuzay’dan bilgi aldı. Başkan Akaydın ve beraberindekiler, bir beton kanalizasyon borusunun nasıl üretildiğini ilgiyle izledi. Akaydın, tesis bünyesindeki kalite laboratuvarını da gezerek, yapılan işlemler hakkında bilgi aldı.

 


1.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!