Rus Bilim Adamlarından Akdeniz Üniversitesi’ne Ziyaret

Haberler17 Aralık 2013
2.9B OKUNMA
Paylaş

Moskova Devlet Üniversitesi, Ulusal Araştırma Üniversitesi ve Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi temsilcileri ve ROSATOM,  yetkilileri ile 13 Aralık 2013 Cuma günü Akdeniz Üniversitesi ile bilimsel işbirliği yapmak üzere Akdeniz Üniversitesi’ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 

Ziyaret kapsamında Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi makamında ziyaret eden Rus heyet, Akdeniz Üniversitesi ile bilimsel işbirliği yapmak isteklerini belirtti. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de, Rus bilim adamlarına Akdeniz Üniversitesi’nin, bilimsel kapasitesi ve bilgi birikiminin dünyadaki tüm seçkin üniversiteler ile bilimsel işbirliği yapmaya yeterli olduğunu söyleyerek böyle bir bilimsel işbirliğinin Rusya’daki üniversiteler ile de yapılmasından mutlu olacaklarını dile getirdi.

Rektör Kurtcephe’yi ziyaretlerinin ardından Akdeniz Üniversitesi birimlerindeki laboratuvarlarda incelemede bulunan Rus heyeti öğleden sonra AÜ Senato Salonu’nda Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin’in başkanlığında Akdeniz Üniversitesi öğretim üyelerin de yer aldığı işbirliği imkânları konusunda toplantıya katıldılar. 


Toplantıda Rusya’dan gelen temsilciler ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ve Nükleer Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Boztosun da yer aldı.  İlk olarak Akdeniz Üniversitesi’nin tanıtımı ve Akdeniz Üniversitesi Nükleer Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezin çalışmaları hakkında detaylı  sunumlar yapılan toplantıda daha sonra Rus heyetinin temsilcileri üniversitelerini ve çalışmalarını tanıtan kapsamlı sunuş gerçekleştirdi.


2.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!