Rus ve Ukraynalılar Şenlikte Buluştu

Haberler01 Aralık 2014
1.8B OKUNMA
Paylaş

Bu yıl 5'ncisi düzenlenen Rus, Ukrayna ve Türk Kültürleri Dostluk Şenliği başladı.
Deepo Outlet Center'da düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Deepo Outlet Center Genel Müdürü Cem Livanelioğlu, Deepo Outlet AVM Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Emel Çakmak ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuşan Vali Yardımcısı Cevheroğlu, Türkiye'de binlerce Rus ve Ukraynalının yaşadığını hatırlatarak, “Aynı şekilde binlerce Türk vatandaşı da Ukrayna ve Rusya'da bulunuyor. Karadeniz, Türkiye- Ukrayna- Rusya için barış denizidir. Sizlerin sevinci bizim sevincimiz, sizlerin üzüntüsü bizim üzüntümüzdür" dedi.

BARIŞ TOHUMLARI EKİLSİN

Cem Livanelioğlu da 5 yıl önce doğan bir fikrin etrafında şu an onlarca kişiyi görmekten mutlu olduğunu belirterek, “Biz burada, Rus ve Ukraynalı dostlarımızla sosyal ve duygusal bağlar kuruyoruz" dedi. Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina ve Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova ise tüm ulusların dostluk içinde yaşaması dileğinde bulunarak, bu türlü festivallerin de bunun bir simgesi olması gerektiğini aktardı. Emel Çakmak ise Rus ve Ukraynalı kadınlarla birlikte tüm dünyaya barış mesajı verdiklerini belirterek, “Bizler bu şenlikten tüm insanlığa zeytin dalı uzatıyoruz. Gelin barış tohumlarını hep birlikte ekelim ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakalım" dedi.

Rusya, Ukrayna ve Türkiye halkları arasında ulusal, kültürel ve aile geleneklerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı şenlik, 5 Aralık'a kadar sürecek. Şenlik açılışında Rus Tiyatro Okulu öğrencileri çeşitli gösterilerde bulundu.


 


1.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!