Sahipsiz Köpekler Uzman Kurtarma Köpekleri Olacak

Haberler18 Aralık 2013
1.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yabancı ortaklarıyla arama kurtarma köpekleri yetiştirmeye devam ediyor. Çoğunluğu sahipsiz hayvanların katıldığı eğitimlerde başarılı olan köpekler, olası bir afet durumunda büyük rol oynayacak. 2014 yılında uzman kurtarma timleri oluşturulacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen arama kurtarma köpeği timleri eğitimi kapsamında SAR Germany (Search and Rescue Dogs) Derneği Başkanı Carsten Holzer, SAR Eğitim Müdürü Klaus Röper, Hayvan Koruma Derneği Care-4-Life Başkanı Silvia Greene, arama kurtarma köpeklerinin belirlenmesi için uygunluk sınavı yapıyor. Eğitimlere, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ve Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi personelleri dışında Acil ve Afet Derneği (ACAD) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışanları katılıyor.

Çoğunluğu bakımevinde


Sahipsiz hayvanlara dikkat çekmek ve nitelik kazandırmak amacıyla mümkün olduğunca Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nden seçilen köpekler, zorlu bir eğitimden geçiyor. İtfaiye Daire Başkanlığı, ormanlık alan ve enkaz bulunan alanlarda gerçekleştirilen eğitimler, 11 gün sürecek. Eğitimlerin sonucunda başarılı olan köpekler, ilerleyen günlerde bir üst eğitime tabi tutulacak.

Kurtarma timleri yetişecek

SAR Germany Derneği Antalya’da arama kurtarma köpekleri ve rehberlerinin eğitimini ücretsiz olarak üstlenmenin yanı sıra arama kurtarma köpeği eğitmenliği ve arama kurtarma timi denetçiliği için uygun kişileri seçerek kişilerin eğitimlerini veriyor. SAR yetkilileri, bu alandaki denetim-sınav sistemini de önümüzdeki yıllarda Türk kurumlarına devredebilmek amacıyla uygun denetçi adaylarını seçerek gerekli eğitimleri verecek. Büyükşehir Belediyesi’nin SAR Germany Derneği’yle birlikte hedefi 2014 yılı sonuna kadar Antalya’da 8-10 kişiden oluşan ve görev alabilir düzeyde arama kurtarma timi oluşumunu yapılandırmaktır. 



1.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!