Sanat ve Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu

Haberler20 Ocak 2015
1.3B OKUNMA
Paylaş

ANSİAD tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 20´ncisi yapılan 2014 Yılın Başarılı İş İnsanı, Yılın Sanat Ödülü ve Yılın Medya Ödülleri sahiplerini buldu.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği´nin (ANSİAD) geleneksel ödül töreninde ´Yılın Sanat Ödülü´, Antalya Lisesi´nde resim öğretmenliği yapan, Antalya Güzel Sanatlar Galerisi´nin kurucusu, resim ve heykel sanatında kente büyük katkıları olan ve 1990 yılında vefat eden Esen Emekçil´e verildi. ´Yılın İş İnsanı´ ise Özel Yaşam Hastaneler Grubu - Life Hospital sahipleri Dr. Tülin- Dr. Cemal Özkan oldu. Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol, çeşitli belediye ve kamu kuruluşları adına vekil isimlerle, üyeler katıldı. The Marmara Hotel´deki ödül töreninde ´2014 Yılın İş İnsanı Ödülü´, ANSİAD üyeleri de olan Özel Yaşam Hastaneler Grubu - Life Hospital sahipleri Dr. Tülin - Dr. Cemal Özkan çiftine verildi. Çiftin ödülünü Vali Yardımcısı Mestan Yayman takdim etti. Ödülü alan çift adına konuşan Dr. Tülin Özkan, çalışanlarıyla birlikte çok mutlu olduklarını belirterek, ödül için teşekkür etti. ´Yılın Sanat Ödülü´ ise ölümünden 25 yıl sonra bir ressama verildi. Antalya Lisesi´nde resim öğretmenliği yapan, Antalya Güzel Sanatlar Galeresi´nin kurucusu, resim ve heykel sanatında kente büyük katkılar sağlayan ressam Esen Emekçil´e yılın sanat ödülü verildi. 53 yaşında 1990 yılında vefat eden Emekçil´in ödülü, törene katılmayan ailesine teslim edilmek üzere ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu´na takdim edildi.

Gecede bir konuşma yapan ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, çevrenin korunmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Antalya ekonomisinin tarım ve turizme dayalı olduğunu anlatan Eroğlu, “Çevrenin korunmasının önceliğini her zaman konuşuyoruz, ancak bunları sürekli tekrarlamak zorunda kalıyoruz. Artık bu akşamdan itibaren yeniden bu sorunları konuşmamayı diliyorum" dedi. Eroğlu, özgür basının demokrasinin temellerinden, sanatçıların ise bir ülkenin dokunulmaz olan en büyük yüceliği olduğuna işaret ettiTörende 2014 yılının medya ödülleri de sahiplerini buldu. İleri Gazetesi´nden Umut Özen, Antalya Ekspres Gazetesi´nden Serpil Baydağ, Akdeniz TV´den İdris Taş, Radyo Martı´dan Osman Ersin Bekler, www.antalyakadin.com internet sitesinden Nilhan Kırdı, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi´nden Emre Gündoğdu ödül verilen isimler oldu.


.


1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!