Sedde Çalışmasında Sona Gelindi

Haberler05 Aralık 2013
1.6B OKUNMA
Paylaş

EXPO 2016 Antalya’da alanı olası su baskınlarından korumak için başlayan Sedde çalışmasında sona gelindi.

Ülkemizde düzenlenecek ilk Expo’da çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Aksu İlçesi’nde bulunan Evrensel Botanik Sergi Alanı’nı kış aylarında meydana gelebilecek olası su baskınlarından korumak amacıyla başlatılan sedde çalışmasında yükseklik 11.30 kotuna yükseldi. 11.75 kotunda son bulacak çalışmalar önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Sedde çalışması için bugüne kadar yaklaşık 900 bin ton malzeme kullanıldı.

Ayrıca, Expo’larda olması gereken EXPO Gölü’nün kazımı da tamamlandı. Antalya haritası şeklinde olacak ve 70 santimetre ile 5 metre arasında değişecek derinliğe sahip EXPO Gölü’nün Aksu ve Tehnelli Çaylarına bağlantıları yapılıyor. 75 bin metrekare büyüklüğünde EXPO Gölü’nün tabanı da suyunun muhafazası için yalıtım malzemesi ile kaplanacak.


Alanın etrafındaki seddenin yan tarafları da su geçirmemesi için yalıtım malzemesi ile kaplanacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra üzeri 12 metre genişliğinde asfalt yapılacak ve çift yönlü yol olarak kullanılacak. Yol aynı zamanda alanı yüksekten görme imkanı da sağlayacak. 


1.6B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!