Şemsiyeli Sokak’a Kardeş Geliyor

Haberler19 Eylül 2013
3.7B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, büyük ilgi gören Şemsiyeli Sokak’ın ardından, yıkılan eski valilik binası arkasındaki 1. Sokak’ı ‘Çiçekli Sokak’a dönüştürecek. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın talimatıyla kent merkezindeki caddeleri küçük dokunuşlarla güzelleştirerek, hayat vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin rengârenk 600 şemsiye ile gölgelendirdiği Şemsiyeli Sokak büyük ilgi görmüş ve kentin en çok ziyaret edilen caddesi haline gelmişti. Esnafın yüzünü güldüren, ziyaretçilerin fotoğraf çektirmeden ayrılamadığı konsept caddeye kardeş geliyor.

HAYAT VERECEK

Büyükşehir Belediyesi, yıkılan eski valilik binası arkasındaki 1. Sokak’ı rengârenk çiçekler ve üçgen kumaşlarla gölgelendirecek. Sokağın her iki kolu boyunca renkli kumaşlardan üçgen formunda ve sokağın orta birleşim bölgesinde ise yine renkli kumaşlardan çiçek formunda gölgelikler yapılacak. 1. Sokak’a hayat verecek kentsel tasarım uygulaması, insanları güneşten korurken, rengârenk görünümüyle ziyaretçilerine sıcaklık verecek. Estetik uygulama, sokaktaki esnafa ve çevresine büyük bir ekonomik değer de katacak.

YENİ ÇEKİM NOKTASI OLACAK

Antalya’ya yeni cazibe merkezleri kazandırmaya devam ettiklerini belirten Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yapılacak uygulama sonrası 1. Sokak’ın da çekim merkezi haline geleceğini ifade etti. Yapılan cadde düzenlemelerinin turisti kent merkezine çektiğinin altını çizen Akaydın, “Esnafın ve halkın istekleri doğrultusunda yeniden düzenlediğimiz Işıklar, Atatürk, Kazım Özalp, Konyaaltı, Güllük, Mehmet Akif, Hasan Subaşı caddeleri modern görünümleriyle Antalya’ya değer katıyor. Büyük ilgi gören Şemsiyeli Sokak, estetik görünümüyle hem vatandaşların hem turistlerin uğramadan gitmediği nokta haline geldi. Şimdi de rengarenk gölgeliklerle kaplayacağımız 1. Sokak da yeni bir cazibe merkezi olacak. Esnafın yüzü gülecek” diye konuştu.



3.7B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!