Sevilen Türküler Opera Sahnesine Taşınıyor

Haberler04 Aralık 2013
1.9B OKUNMA
Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Anadolu tarihi, kültür ve sanatını, türkü, dans, tiyatral anlatımla evrensel formlarla düzenleyerek, senfonik orkestra eşliğinde, 128 sanatçı kadrosu ile sahnelenen Anadolu Sihri müzikalini 7 Aralık Cumartesi günü saat: 15.00’te sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Eserin araştırma, metin ve librettosu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi ERDOĞAN’a, müzik düzenleme ve bestesi ise Ali AYKAÇ’a ait. Mehmet BALKAN tarafından sahneye konan eserin orkestra şefliğini Ömer YÖNDEM üstlenirken dekor Tayfun ÇEBİ, kostüm Sevtaç DEMİRER imzasını taşıyor. Eserde koro şefi Mahir SEYREK, ışık tasarımı ise Mustafa ESKİ’ye ait.

Biletler Tükenmek Üzere


Emre Aytekin’in sunum ve anlatımını yaptığı ve Ege’den İç Anadolu’ya, Karadeniz’den Güneydoğu Anadolu’ya pek çok türkü ve dansın yer aldığı eserde, Ebru KAPTAN “Aman Avcı”, Emre AYTEKİN “Bolu Beyi”, Tükel ACAR “Beyaz Giyme”, Oben BOSTANCI “Çökertme”, Ceren TERECİ AYTEKİN “Burçak Tarlası”, Ercan UĞUR “Silifke”, Murat ÖZBEK “Urfa’nın Etrafı” ve Oya VURAL “Ben Seni Sevdiğimi” isimli türküleri seslendirirken sanatçılara Antalya Devlet Opera ve Balesi Koro, Orkestra ve Bale Sanatçıları eşlik edecekler. Sahnelendiği ilk günden bu yana sanatseverlerin yoğun ilgisini kazanan eserin biletleri tükenmek üzere.


1.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!