Şiirin Kalbi Antalya'da Attı

Haberler23 Şubat 2014
1.7B OKUNMA
Paylaş

Altın Portakal Şiir Sempozyumu, bu yıl da şiirin usta kalemlerini ağırladı. Şair, yazar ve eleştirmenler, önceki yılın Altın Portakal Şiir Ödülü sahibi Şükrü Erbaş’ın şiirini tartıştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 17. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu’nda Şükrü Erbaş şiiri masaya yatırıldı. Sempozyum öncesinde bu yıl Altın Portakal Şiir Ödülü’ne değer görülen Şeref Bilsel’e ödülü takdim edildi. Jüri Başkanı Doğan Hızlan, bu yıl Şeref Bilsel’e değer görülen ödülün gerekçeli kararını şöyle açıkladı: “Şeref Bilsel’in şiiri, gündelik hayatın kuşatmasına bir itirazdır. Dünyanın nesnelerini insanileştiren diliyle, ev içlerini dünyanın ufkuna geren bakışıyla,  dünyayı ev içlerine getiren bir özgürlük arayışıdır. Sözcük seçimi, imge örgüsü,  yakaladığı yüksek müzikalite göz önüne alınarak 18. Altın Portakal Şiir Ödülü’nün Dünyanın Külü kitabıyla Şeref Bilsel’e verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

Daha sonra alkışlarla sahneye gelen Şeref Bilsel’e ödülünü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal verdi. Jüriye teşekkür eden Bilsel, “Türk şiiri büyük bir şiirdir. Gençler, baştan beri bu şiirde ağırlıklı bir yer tutar. Yolda erken yaşta yitirdiğimiz şairler oldu. Değerli arkadaşım Doğan Ergül’ün şahsında onları anıyorum. Neresinden dökülecek diye tutmaya korktuğumuz bu sevgili, tedirgin memleketimizin dilinde, dağında, parklarında heba edilmiş, üstü ağıtlarla örtülmüş gençler adına alıyorum ödülü.”


Sempozyum bildirilerinden oluşan “Bağbozumu Şarkıları Odağında Şükrü Erbaş Şiiri” adlı kitabın basımını üstlenerek Altın Portakal Şiir Ödülü’ne destek sunan Kırmızı Kedi Yayınevi adına İlknur Özdemir’e teşekkür plaketini, AKSAV Başkanı Tufan Dağıstanlı verdi. Sempozyum için Antalya’ya gelen edebiyatçılara “Hoşgeldiniz” diyen Dağıstanlı, sempozyumun onur konuğu İsmail Mert Başat’a da bir onur plaketi sundu.


1.7B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!