Sokak Köpeği Leyla'nın Başarısı

Haberler26 Eylül 2013
1.9B OKUNMA
Paylaş

İnsanlar Leyla’ya zarar verdi ama o insanları kurtaracak. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi barınağındaki üç sokak köpeği Alman uzmanlar tarafından arama kurtarma köpeği olarak yetiştiriliyor. Trafik kazasında ayağı kırılan ve köpek barınağında tedavi edilen ‘Leyla’ adlı köpek, eğitimlerdeki başarısıyla göz dolduruyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Alman Care-4 Life kuruluşu arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde kente gelen uzman köpek eğitmenleri, belediyenin köpek barınağındaki 3 sokak köpeğine arama kurtarma eğitimi veriyor. İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine de eğitim veren Alman uzmanlar arama kurtarma köpeklerinin yanı sıra eğitmenler de yetiştiriyor. Yetiştirilen köpekler, sınavı geçmeleri durumunda İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda arama kurtarma köpekleri olarak göreve başlayacak. “Cankurtan” adı verilen proje kapsamında sınavı geçebilecek eğitmen ve köpekler, uluslararası geçerliliğe sahip sertifikanın sahibi olacak.


LEYLA’NIN BAŞARISI

Köpek barınağından alınıp arama kurtarma köpeği olarak yetiştirilen Leyla, Sıpa ve Zeytin isimli köpeklerin en gözdesi de Leyla oldu. Bir arabanın çarpması sonucu ayağından yaralanan Leyla, Büyükşehir Belediyesi Köpek Barınağı’nda uzun süre tedavi edilmişti. Kırılan bacağındaki platinlerin çıkarılmasıyla Almanlar tarafından eğitime alınan Leyla, eğitmenlerin en beğendiği köpek oldu.

 



1.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!