Spatula Ustası Antalya'ya Geldi

Haberler07 Şubat 2015
1.8B OKUNMA
Paylaş

Fransız sanat tarihçilerinin dikkatini çeken ünlü ressam Saim Dursun, Orkun & Ozan Sanat Galerisi´nde 39´uncu kişisel sergisini açtı. 

Sanatçının spatula tekniğini kullanarak ürettiği rengârenk özgün eserlerini, Antalyalı sanatseverler hayranlıkla inceledi. Serginin açılış konuşmasını yapan Orkun & Ozan Sanat Galerisi sahibi ve sanat danışmanı Himmet Öcal, sanatçı Dursun´a ve eserlerine övgü yağdırdı. Sanatı zorlukların ilk adımı olarak yorumlayan Öcal, "Dursun sanatıyla barışık, dürüst bir sanatçı. Resimleri, güneşin tüm renklerini taşıyor. Sptatulasını ustalıkla kullanıyor. Canlı, sıcak renklere pırıltı kazandırıyor. Anadolu gerçeğini ve geleneksel temaları tam anlamıyla modern bir üslupla işliyor" dedi.

Bugüne dek yurt içi ve dışında 39 kişisel sergi açan, Fransa ve İstanbul´da atölye çalışmaları yapan ressam Saim Dursun, eserlerini fırça yerine spatula kullanarak üretiyor. Fransız sanat tarihçisi Vacher Didier sanatçı için, "Dursun, ülkesini çok iyi tanıyan, dikkatli bir gözlemci. Heyecanı, yorgunluğu, hüzün ve sevinci yakalayan keskin gözlere sahip. Resimlerini, renk, ışık ve devinim öğeleriyle somutlaştırıyor. Sanatsal gücü bir yana, yapıtları, insanlığın belleğinde yeri olması gereken birer belge niteliğinde" demişti.

Göz kamaştıran sergi, 7 Mart Cumartesi akşamına kadar gezilebilecek.



1.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!