Suluboya Sergisine Yoğun İlgi

Haberler22 Aralık 2014
1.7B OKUNMA
Paylaş

Orkun & Ozan Sanat Galerisi, Antalyalı ressam Derya Bardakçı'nın suluboya çalışmalarından oluşan eserlerine ev sahipliği yaptı.

Ulusal ve uluslararası platformlardaki başarılı çalışmaları nedeniyle ANSİAD'ın '2013 Yılı Sanat Ödülü'nü de kazanan Bardakçı'nın kişisel resim sergisinin açılış törenine, EXPO 2016 Antalya Ajansı, ANSİAD, ATSO yöneticileri, Antalya'nın ünlü ressamları, seramik, heykel sanatçıları da katıldı.

BARDAKÇI'YA ÖVGÜ


Serginin açılış konuşmasını yapan Orkun & Ozan Sanat Galerisi'nin işletmecisi ve sanat danışmanı Himmet Öcal, ressam Derya Bardakçı'nın sanat aşkından ve eserlerinden övgüyle bahsetti. Öcal, "Renkleriyle, kendisiyle barışık sanat şaheserleri üretiyor. Resimlerinde figürleri soyutlaştırıp, süreci kısaltıyor. Suluboyayı leke tarzında sunuyor" dedi. Öcal, sergi açılışına gösterilen ilgi için de "Antalya'da sanata gönül veren, çaba gösteren insanların sayısı her geçen gün artıyor" yorumunu yaptı.

PSİKOLOJİK RESİMLER

'Psikolojik Barınaklar' adlı seri resim çalışmalarını aralıksız sürdüren Derya Bardakçı, eserlerini dışavurumcu yaklaşımla üretiyor. Bardakçı, "Tablolarım ilk bakıldığında bir manzara resmi gibi görünse de aslında değil. Her renkli ev, insanların psikolojisini, aile hayatını yansıtıyor. Resimlerimdeki kuşlar ise özgürleşen insanların cesaretlerini, sandallar dirayetini, sabrını, kubbeler maneviyatı, boyaların aşağı doğru akışı ise hayatın akış sürecini simgeliyor" diye konuştu.


Sergi, 10 Ocak Cumartesi akşamına kadar açık kalacak.


1.7B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!