SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN TEMELİ AİLE, EKİP VE YÖNETİŞİM

Haberler19 Eylül 2024

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Sabancı, ANSİAD ile bir araya gelerek “Dün, Bugün & Yarın” konu başlığıyla sürdürülebilirlik tecrübelerini paylaştı.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2024 faaliyet yılı 11. Olağan Toplantısı’nın konuğu, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Sabancı oldu. Vali Hulusi Şahin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, BAKSİFED Başkanı Mustafa Cengiz ve BAKSİFED üyesi dernek başkanları, AGC Başkanı İdris Taş’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ekonomi, iş ve sürdürülebilirlik konuşuldu.
FAİZ POLİTİKASININ BEDELİNİ DÜŞÜK BÜYÜME VE YOKSULLAŞMA İLE ÖDÜYORUZ
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Özbek, “2022 yılındaki faiz politikalarının bedelini yüksek enflasyon, yüksek faiz, düşük büyüme ve yoksullaşma ile ödüyoruz. Dünyada gelişmiş ülkeler enflasyonu %3’ün altına indirirken, biz enflasyonumuzu %50'nin altına çekmeye çalışsak da bu hâlâ dünya genelindeki en yüksek oranlardan biri. Merkez Bankası, yüksek faizle enflasyonu düşürmeye çalışıyor, ancak bu yaklaşım tek motorlu bir uçakla uçmaya benziyor; maliye politikaları ve arz yönlü reformlar yeterince uygulanmıyor. Ekonomik büyüme %2,5'a geriledi ve birçok sektörde üretim düştü. Tarımda fiyat uçurumları, turizmde karlılık düşüklüğü ve inşaatta yetersiz konut üretimi gibi sorunlarla karşı karşıyayız. Düşük gelir düzeyimize rağmen fiyatlarımız Avrupa seviyelerine ulaşmış durumda, bu da bizi pahalı bir ülke haline getiriyor. Önümüzdeki dönemde enflasyonda bir düşüş bekliyoruz, ancak bu süreçte yapısal reformlarla maliyetleri düşürmemiz elzem.” dedi ve “alınan tedbirlerin kısa süre içerisinde sonuç vereceğine inandıklarını” ekledi.
BU İŞ GENLERLE OLMUYOR
Sürdürülebilirlikte genlerin yeterli olmadığına vurgu yapan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “Sürdürülebilirlikte genler yeterli olmuyor. Hiçbir zaman unutmuyorum, ağzımda altın kaşıkla doğdum, dünyaya ailemin bana verdiği imkanlarla bakıyorum. Ama dikkatli bakmaya çalışıyorum. Kağıtları iyi oynamaya çalışıyorum. Biz çalışmak istemeyen aile bireylerini normal karşılıyoruz. Onlar hayat yolculuklarında farklı ilerliyor.” Dedi

BENİM İŞİM DOĞRU İNSANLARI SEÇMEK
İyi ve sürdürülebilir işler yapmanın temelinin iyi ekibi seçmekle ilişkili olduğunu dile getiren Sabancı “Yaptığımız tüm işlerde esas olan iyi ekibi kurmak ve bunu öncelikli hale getirmek. Doğru ekibi birlikte çalıştırmak, birlikte motive etmek. O insanların ekonomik kazancını kendi kazancımız gibi görmemek, ekibimizle birlikte kalkınmayı gözetmek.” diye konuştu.

KAZANMAKLA YÖNETMEK ARASINDA BÜYÜK BİR FARK VAR
Sürdürülebilir başarıda, kazanılan parayı iyi yönetmenin önemine vurgu yapan Sabancı, “İyi para kazanan, iyi para yönetir diye bir kaide yok. Parayı yönetmeyi bilmek de mühim. Sadece gen ile aile bireylerinin yönetimde yeterli olmayacağını, biz aile bireyleri olarak erkenden fark ettik. Biz şu anda esas olarak, 6 buçuk 7 milyar dolarlık bir varlık yönetiyoruz. İçerisinde fabrikalar, gayrimenkuller, halka açık işler var. Bu 6 buçuk 7 milyar dolarlık varlığın, takriben 1 milyar doları bize güvenen 45’in üzerinde yatırımcının. Tüm bu başarının altında güçlü bir sistem ve güçlü bir ekip yatıyor.” dedi. Toplantı soru ve cevapların ardından, ANSİAD Başkanı Ercan Özbek’ in Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’ ya günün anısına plaket takdimiyle sona erdi.



Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!