Tatlı Sever Kent Antalya

Haberler01 Ağustos 2018
2.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya’da yılın ilk 6 ayında 112 bin porsiyon tatlı yendi. Antalya’nın en sevdiği tatlı siparişlerinin yüzde 135 oranında arttığı waffle olurken, kabak tatlısı 2 kat artışla bu yıl sipariş sayısını en çok artıran lezzetler arasında yer aldı. Antalyalıların tatlıyı en sevdiği gün pazar, saat ise 20:00.

Antalyalılar 6 Ayda 112 bin Porsiyon Tatlı Yedi

Yemeksepeti verileri Antalyalıların tatlı aşkının boyutlarını ortaya koyuyor. Bir önceki senenin aynı dönemine göre tatlı sipariş sayısının yüzde 60 arttığı Antalya’da, kullanıcılar 2018’in sadece ilk yarısında 112 bin porsiyon tatlı yedi.


Çikolatalı Sufle Antalyalılar’ın Gözdesi

Antalyalılar Yemeksepeti’ndeki künefeden, kadayıfa, sütlaçtan, supangleye, waffledan, irmik helvasına, dondurmadan, aşureye binlerce çeşit tatlı sayesinde her günü tatlı dolu geçirdiler. Bir Belçika lezzeti olan waffle ise tüm bu lezzetler arasından sıyrılarak Antalya’nın en sevdiği tatlı oldu. Geçtiğimiz yılın lideri olan çikolatalı sufleyi tahtından eden waffle, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 135 daha fazla sipariş edildi. Antalyalıların en sevdiği ikinci tatlı Hatay’ın tüm ülkeye sevdirdiği geleneksel lezzetimiz künefe iken, geçen senenin lideri olan çikolatalı sufle ise en sevilen üçüncü tatlı oldu.


Antalyalılardan Farklı Bir Seçim: Kabak Tatlısı

Antalyalıların tatlı tercihleri arasında ülke genelinden farklı bir lezzet öne çıkıyor. Tatlıyı en çok seven kentlerin ilk 10’unda yer almayan kabak tatlısı Antalyalıların ise gözdelerinden. 9. sırada yer alan kabak tatlısının siparişlerinde bu yıl 2 kat artış yaşandı.


Antalya’nın Tatlı Saati: 20:00

Antalya’da tatlı siparişlerinin en yoğun olduğu zamanlar elbette akşam saatleri olurken, Antalyalıların tatlıyı en çok sevdiği saat ise 20.00. Antalyalıların tatlıyı en sevdiği gün ise pazar. Antalyalıların hafta içi tatlıya biraz daha karşı durabiliyor olsalar da hafta sonu mutluluğunu tatlı ile iyice yükseltmek istiyor ve en çok pazar günleri tatlı siparişi veriyorlar.


2.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!