Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje

Haberler29 Kasım 2013
2.1B OKUNMA
Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinin 2013-2014 “Toplumsal Duyarlılık Proje” çalışmaları kapsamında farklı gruplar halinde yapılan proje çalışmaları başladı. Her gruba bir danışman öğretim üyesi olacak şekilde yapılan projeler kapsamında yer alan “Dilekleri uçuralım…Çocuklar gülümsesin” sloganıyla hazırlanan proje dikkatleri çekmeye başladı.

Lösemi, böbrek yetmezliği gibi kronik hastalıklar nedeniyle uzun süren tedavileri için hastanede yatan ya da tedavileri polikliniklerde süren çocukların dileklerini gerçekleştirmek üzere 16 gönüllü öğrenci ve proje koordinatörü projelerini hayata geçirmek için çalışmalarına hızla başladı.

Toplum sorunlarına duyarlı, çözüm üreten, topluma faydalı hekimler yetiştirmek için öğrencileri dersleri haricinde sosyal sorumluluk projelerine dahil ettiklerini söyleyen proje koordinatörü öğretim üyesi Doç. Dr. Burçak Yoldaş Çelikten; “Bu proje ile hedefimiz yaşanılan tüm sıkıntılı tedavilerin ve maddi imkansızlıkların içinde çocukları gülümsetebilmek ve en umutsuz anlarında bile dileklerini gerçekleştirerek yeniden onlara umut verebilmek” diye konuştu.


Proje kapsamında öncelikle çocuk onkolojisi ve hematoloji bölümlerini ziyaret edeceklerini belirten Doç. Dr. Çelikten şöyle konuştu: Her yaştaki hasta çocuğumuzun dileklerini toplayıp her bir dileği gerçekleştirmek üzere çalışmalarımızı yapacağız. Topladığımız dileklerin gerçekleşmesinde ihtiyacımız olan maddi kaynağın bir kısmını kampüs içinde ve şehrin belli noktalarında satacağımız uçan balon ve dilek fenerleri ile sağlamayı planlıyoruz. Bu nedenle de sloganımız ‘dilekleri uçuralım…çocuklar gülümsesin’. Bu sayede hem bize destek olmak isteyen insanlar kendi dileklerini gökyüzüne uçuracak, hem de bir çocuğun dileğinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak.

Tuttuğu takımın yıldız futbolcusuyla ya da sevdiği bir sanatçı ile tanışmayı ya da İstanbul’u  görmeyi dileyen çocukların dileklerini gerçekleştirmek için projede özellikle gönüllülerin desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getiren Doç. Dr. Çelikten; “Bizim için en önemli nokta şu anda Antalya ile sınırlı olduğu için Antalya’daki bürokratlardan, sivil toplum kuruluşlarından, iş adamlarından, bölge halkından hatta resmi kurum ve kuruluşlardan projemize destek gelmesi. Bu sayede ne kadar çok çocuğumuzun dileğini gerçekleştirebilirsek projemiz o kadar anlam kazanmış olacak. Bu enerji ve isteğimizle diyoruz ki; onlar bir dilek tuttu, siz de elimizden tutun ve dilekleri uçuralım” ifadesini kullandı.


2.1B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!