Tiyatro Festivali Perdesini 'Günün Çorbası' Müzikali İle Açacak

Haberler15 Mayıs 2018
1.1B OKUNMA
Paylaş

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali” dünyadan ve Türkiye’den önemli tiyatro oyunlarını 9’uncu kez Antalya’da sanatseverlerle buluşturuyor.

Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde, günümüz tiyatrosunu geçmişin sahnesinde sergilemek amacıyla yola çıkılarak hazırlanan festival, Türkiye’nin tarihi sanatsal dokusunu uluslararası bir platformda paylaşmayı hedefliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 17-27 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da kutlanacak olan festivalde; Türkiye’den 6, yurtdışından 5 olmak üzere toplam 11 farklı oyun sahnelenecek.

Festivalin açılışı, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Günün Çorbası’ adlı müzikal oyunuyla 17 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Büyük Salon’da gerçekleşecek. Binlerce Antalyalı sanatseverin izleyeceği festivalde; İspanya, Brezilya, Kazakistan, İtalya ve Gürcistan’dan 5 yabancı grup ve Türkiye’den 4 yerli grup, 2 farklı sahnede 21 temsil verecek.


Festivale ‘İspanya’ Damgası

Festivale bu yıl İspanya’dan katılacak Yllana Tiyatrosu iki sene önceki Broker adlı oyunuyla adından çok söz ettirmişti. Seyircilerin büyük övgüsünü alan grup gerek oyuncukları gerekse oyunu sahneleme teknikleri ile dikkat çekmişti. Bu yılda The Gagfather oyunuyla aynı etkiyi bırakmayı planlıyorlar.

Kapan (Sleuth) Yeniden Sahnede


Geçen yıl yapılan festivalde Kapan(Sleuth) adlı oyun içinde talihsiz bir kaza geçiren yönetmen ve başrol oyuncusu Gökhan Kocaoğlu yarım kalan oyunu tamamlamak üzere yeniden sahneye çıkıyor.

Festival programıyla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.                                                                                   


1.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!