Toroslar'dan Gelen Şifalı Bitkiler

Haberler02 Mart 2015
3.2B OKUNMA
Paylaş

Gazipaşa'da oturan 61 yaşındaki Naime Özcan, Toroslardan topladığı kekik ve adaçayı gibi bitkileri satarak geçimini sağlıyor.
Gazipaşa'nın Çığlık Mahallesi'nde oturan Naime Özcan, babası 87 yaşındaki Mahmut Özcan ile birlikte Toros Dağları'ndan bitki toplayıp, semt pazarında satıyor. Yeşil ve kara kekik, adaçayı ve ısırgan otu gibi bitkilerin yanı sıra kendi ürettiği zeytin, zeytinyağı ve pekmezi satarak geçimini sağlamaya çalışan Naime Özcan, sağlıklı yaşamanın sırrının da bu bitkilerde ve doğal beslenmede olduğunu söyledi. 



ÇOCUKLARINI DA BÖYLE BÜYÜTTÜ

Torosların bin bir çeşit bitki ve şifalı otlarla dolu olduğunu belirten Özcan, "Babamla birlikte dağlara çıkarak bunları toplayıp pazarda satıyoruz. Tek geçim kaynağımız bu. Ürünlerimizi satıp diğer ihtiyaçlarımızı alıyoruz" dedi. Çocuklarını da böyle büyüttüğünü aktaran Özcan, şöyle dedi:
Ürünlerin türüne göre fiyatının değiştiğini de kaydeden Özcan, bitki çaylarının bağını 1 liradan, yerli kekiği 2.5 liradan, kendi ürettiği zeytinyağını kilosu 15 liradan, ısırgan otunun 400 gramını ise 10 lirada sattığını anlattı.



3.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!