Tosca Operası Tekrar Sahnede

Haberler21 Ocak 2014
1.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi, G. Puccini’nin Tosca operasını tekrar sahneye taşıyor. Eser 21 Ocak Salı akşamı saat 20.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak

Atatürk’ün en sevdiği arya


Aldatma ve şüphe üzerine kurulu olan ve dramatik gerilimin bir an olsun etkisini kaybetmeden seyirciyi içine çeken eserde “Tosca” rolünde Burcu Bükem Kuru sahne alırken “Cavaradossi” rolünde ise dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu’nda sahneye çıkan ilk Türk opera sanatçısı ünvanına sahip Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı tenor Murat Karahan Atatürk’ün dinlerken gözyaşlarını tutamadığı ‘E lucevan de stelle’ aryasını seslendirecek.

Güçlü bir kadın hikayesi


Orkestrayı şef Artem Makarov’un yönettiği ve koro şefliğini Caner Ruhselman’ın üstlendiği eserde, dekor Tayfun Çebi, kostüm Sevtaç Demirer ve ışık Mustafa Eski imzasını taşıyor. Güçlü bir kadın etrafında dönen üçlü ilişkinin hikayesini anlatan eserde, Tamer Peker Scarpia, Engin Suna Angelotti, Şafak Güç Sagrestano, Atay Ergezen Spoletta, Toygarhan Atuner Sciarrone, Emre Aytekin Gardiyan ve Su Ece Ergezen Çoban rollerinde sahne alacak. 



1.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!