Tour of Antalya’da Geri Sayım Başladı

Haberler17 Şubat 2020
1.8B OKUNMA
Paylaş

23 ülkeden 174 bisikletçi Tour of Antalya’da 20-23 şubat tarihlerinde pedal çevirecek. Bu yıl 2.1 kategorisinde gerçekleşecek olan yarışa ilk kez bir World Tour takımı ve beş Pro-Kıta takımı katılacak.

Argeus Travel & Events ile Yedi İletişim tarafından Antalya Valiliği öncülüğünde ve AKRA Hotels ana sponsorluğunda üçüncü kez düzenlenecek olan Tour of Antalya powered by AKRA’da geri sayım başladı. 20-23 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleşecek olan organizasyonun bu yılki teması ise “Antalya’nın Doğal Güzellikleri” olacak. Bu önemli yarışa 2020 yılında 23 ülkeden 29 takım ve 174 bisikletçi katılacak.

İlk iki yılında Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2.2 kategorisinde gerçekleştirilen organizasyon, 2020 yılında ise ilk kez 2.1 kategorisinde düzenlenecek. Bu sayede Tour of Antalya powered by AKRA 2020’ye önceki yıllara göre daha da önemli takımlar katılacak. Bir üst kategoriye yükselen Tour of Antalya; artık Tour of Slovakia, Tour Cycliste International du Var et des Alpes Maritimes ve Vuelta Asturias Julio Alvarez Mendo gibi dünyaca ünlü UCI 2.1 kategorisi yarışlarından biri olacak.

Güney: “80’in Üzerinde Takım Başvurdu”


Tour of Antalya Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney, yarış hakkında İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. Yarışa 80’den fazla takımın başvurduğunu belirten Güney, “Tour of Antalya 3 yıl önce başlayan, 2.2 olarak iki yıl devam eden ve bu yıl da planlarımız doğrultusunda 2.1 dediğimiz bir üst seviyeye çıkan ve son derece gelişimini tamamlayan bir yarış haline geldi. Bu yıl 20-23 Şubat tarihleri arasında yine Antalya il sınırları içindeki dört çekici ve güzel parkurda yapılacak bir yarış. Yarışın son iki yıldaki başarısı sebebiyle uluslararası büyük takımlardan da çok fazla talep aldık. 80’in üzerinde başvuran takım arasından gerek Antalya gerekse bisiklet sporu için en uygun takımları seçmeye çalıştık. Uluslararası bisiklet birliğinin en üst limiti olan 174 sporcuyla ve 23 farklı ülkeden 29 takımla başlayacağız. Güzel bir yarış olacağını tahmin ediyoruz. Hava şartları da müsaade ederse son derece keyifli bir 4 gün geçireceğiz” dedi.

“Kadına Şiddete Hayır Teması Yapacağız”

Yarışın parkurları hakkında konuşan Güney, “Bu tür sporların yapıldığı alanlar çok önemli. O yüzden titizlikle 4 ayrı parkur seçtik. İlk parkurumuz Antalya Marina’dan başlıyor. Antalya’nın kuzeyine doğru gidip gelen bir parkurumuz var. Yine Antalya şehir merkezinde Cumhuriyet Meydanı’nda bitecek. İkinci parkurumuz bu yıl yeni bir parkur. Kemer’den başlayıp Olimpos - Çıralı bölgesine inecek. Son derece zor ve dik bir etap. Üçüncü parkurumuz bizim Kraliçe Etabı dediğimiz Aspendos’tan başlayıp Termessos zirvede bitecek, son 8 kilometresi tırmanış olan bir yarış. Son etabımız da Side’den Antalya’ya gelen bir etap olacak. Toplamda 500 kilometrenin üzerinde parkurlarımız. Hem genel klasmancılar hem sprinterler için büyük imkanlar sunan parkurlar. Yarışı sadece yarış olarak değerlendirmeyip etrafına aktiviteler eklemeye çalışıyoruz. Bizim her sene bir konseptimiz oluyor. İlk yıl ‘Sürdürülebilir Enerji’ iken geçen yıl Antalya’nın Antik Bölgeleri’ydi. Bu yıl Antalya’nın doğal güzellikleri üzerinde çalışacağız. Bunun yanında son gün yaptığımız bir Gran Fondo’muz var. Bu Gran Fondo amatörlere açık bir halk yarışı. Bine yakın sporcunun katıldığı ve onun çevresine bir anlam yüklemeye çalışıyoruz. Bu yıl da Antalya’daki herkesi çağırdığımız kısa ama kalabalık bir parkurla ‘Kadına Şiddete Hayır’ olarak bir tema işleyeceğiz. Bu da organizasyona daha fazla katılımı sağlamak için yaptığımız yan aktiviteler” şeklinde konuştu.



1.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!