Trafik Dedektifleri İçin İlk Ders Zili Çaldı

Haberler25 Şubat 2014
1.5B OKUNMA
Paylaş

Sosyal sorumluluk projeleriyle sektöründe fark yaratan OPET’in desteğiyle başlatılan ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ kapsamında tüm Türkiye’de eğitimler sürüyor. 

Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir’den sonra Antalya’da devam eden eğitim programı kapsamında Antalya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde 7’nci sınıf öğrencilerine yönelik olarak eğitim gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı eğitimde çocuk ve gençlerin trafik kurallarını günlük hayatta etkin kullanımları amaçlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye ortaklığında OPET’in desteğiyle hayata geçirilen ‘Trafik Dedektifleri’ projesi eğitimleri kapsamında eğitim ekibi hız kesmeden devam ediyor.
 

Eğitim programı kapsamında bu kez Antalyalı öğrencilerle buluşuldu. Antalya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde  gerçekleşen eğitime yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Eğitim, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay, Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Proje Koordinatörü Refik Ürk ve OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın’ın katılımıyla gerçekleşti.


Ankara Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim kadrosu tarafından 7’nci sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleşen eğitim kapsamında çocuk ve gençlerin trafik kurallarını günlük hayatta etkin kullanımları amaçlandı.

İnteraktif bir biçimde düzenlenen ve çocuklara eğitim içeriğinde sorumluluk vererek örnek olaylarda rol almalarını sağlayan eğitim, çocuklar tarafından ilgi ile izlendi. Proje için hazırlanan filmler ve eğitim dokümanları çocuklarla paylaşılırken OPET’in maskotu OPEDO da organizasyona renk kattı.  

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk eğitim öncesi şöyle konuştu: “Çocukların, gençlerin davranış modellerindeki değişiklikler yetişkinleri önemli etkiliyor. Bu nedenle Trafik Dedektifleri Projesi’nin eğitim sistematiği çok değerli. Sevgili çocuklar, bu projenin en önemli paydaşı sizlersiniz.


Ülkemizin geleceği için sizlere çok iş düşüyor. Aldığınız eğitimi davranışa dönüştürüp çevrenize örnek olacağınıza eminim.”

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ise trafik kazalarının en önemli nedeninin insan faktörü olduğuna dikkat çekerek küçük yaşta verilecek eğitimin bu nedenle altın değerinde olduğunu söyledi. Tonbul “Hem sosyal hem de ekonomik açıdan olumsuz bir tablo yaratan trafik kazalarının önlenmesi için başlatılan Trafik Dedektifleri Projesi’nin hem kentimize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay ise “Antalya olarak her konuda bilinçli bir gençlik yetiştirmek en önemli hedefimiz. Bir yerde bir güzellik yaratmak istiyorsanız bu ancak eğitimle olur. Trafikte ortak bir kültür ve anlayış geliştirmek üzere yola çıkan Trafik Dedektifleri Projesi ile önemli değişiklikler yaratacağımıza inanıyorum” diye konuştu.


OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın ise öğrencileri “Trafiği güvenli bir Türkiye” için Trafik Dedektifleri projesine katılmaya ve sahiplenmeye davet ederek şöyle konuştu: “Biz OPET olarak bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attık. Özellikle Temiz Tuvalet Kampanyası ile hatırı sayılır bir başarıya imza attık. Temiz Tuvalet Kampanyası ile yakaladığımız başarıyı şimdi de ülkemizin bir başka önemli sorunu trafik için hedefliyoruz. Çok değerli paydaşlarımızla birlikte bugün Antalya’da proje kapsamındaki ilk dersimizi gerçekleştiriyoruz.

Bu kez trafik sorununa kökten çözüm getirmek üzere işe çekirdekten başladık. OPET olarak bu proje ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algıyı değiştirmeyi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesini amaçlıyoruz.”

TÜRKİYE GENELİNDE EĞİTİMLER SÜRÜYOR


Trafik Dedektifleri Projesi kapsamındaki eğitimler tüm Türkiye’ye yayılarak devam edecek. Eğitim programının bir sonraki durakları: 25 Şubat Adana, 26 Şubat Gaziantep, 27 Şubat Diyarbakır, 28 Şubat Erzurum ve 4 Mart Konya...

Proje kapsamındaki ilk eğitim 100 öğrencinin katılımıyla Ankara Çankaya’da Halide Edip Adıvar Ortaokulu’nda 13 Şubat tarihinde düzenlenmişti. Sonrasında ise 18 Şubat tarihinde İstanbul’da Üsküdar Hezarfen Ahmet Çelebi Ortaokulu ve Çağlayan Ziya Paşa Ortaokulu’nda düzenlenen eğitimlere yaklaşık 250 öğrenci,19 Şubat’ta Bursa Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen eğitime 100 öğrenci, İzmir’de Bostanlı ve Aliağa Trafik Çocuk Eğitim Parkları’ndaki eğitimlere ise yaklaşık 300 öğrenci katılmıştı.

TÜM ÇOCUKLAR ‘TRAFİK DEDEKTİFİ’ OLACAK


Trafik Dedektifleri Projesi; 3 yıl içerisinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki toplam 1,5 milyon çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılamayı hedefliyor.   Proje ile önce öğretmenlerin, daha sonra çocuklar ve gençlerin 9 ana konuda bilinçlendirilerek, trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı bir çözüm yaratılması hedefleniyor. Ancak klasik bir eğitimden farklı olarak çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli gerçekleştirmeleri sağlanacak.

Bu doğrultuda verilecek eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.

Proje kapsamında ayrıca; trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla mevcut algıda değişikliğin sağlanması ile trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşüm hedefleniyor. 



1.5B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!