Türel: “Amacımız, Antalya’ya Modern Bir Otogar Kazandırmak”

Haberler24 Ocak 2018
9.9B OKUNMA
Paylaş

Yeni yapılacak otogar planı hakkında bilgi veren Başkan Menderes Türel, amaçlarının Antalya’ya görevini tamamlayan otogarın yerine yeni modern çağdaş yeni bir otogar kazandırmak olduğunu dile getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, bazı imar planı revizyonlarını görüşmek üzere olağanüstü toplandı.  Mecliste, Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan otogar alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ve konuyla ilgili hazırlanan rapor, oy çokluğu ile kabul edildi.

Olağanüstü toplanmalarını ‘zamanla yarışıyoruz’ şeklinde açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  “Zamana karşı yarış kapsamında bazen meclislerimizde yetişmeyen teknik eksiklikler nedeniyle konularımızı olağan gündemlerimize alamıyoruz.Otogar alanındaki düzenlemede bundan ibarettir. Yargı süreciyle ilgili hususta herhangi bir değişiklik yoktur. Yürütmeyi durdurma talebi reddedilmiştir. Alana yönelik bir başka 1.8 çarpanın kaldırılarak emsal arttırmak suretiyle, toplam inşaat alanından düşüş sağlamak suretiyle yeni plan değişikliğimiz oldu” dedi.


Yeni Otogara da Raylı Sistemle Ulaşılabilecek

Yeni yapılacak otogar planı hakkında bilgi veren Başkan Menderes Türel, amaçlarının Antalya’ya görevini tamamlayan otogarın yerine yeni modern çağdaş yeni bir otogar kazandırmak olduğunu dile getirdi. Türel, şöyle devam etti: “ Antalya’da dördüncü etap raylı sistemle bağlantılı, kolay ulaşımı sağlanacak noktada yeni otogar yapılması, projelerimizin içindeydi. Yeni otogar projemizde tamamlandı. Enerjisini güneşten üreten, atık suları yeşil alanda kullanılan, iç bahçesiyle iklimsel konfor sağlayan, çift kabuklu olması nedeniyle iklime duyarlı, düz ayak kullanıma olanak sağlayan engelli ve yaya dostu bir projedir. Toplumun kullandığı alanların, gelişen teknolojinin son gelişmelerinden istifade etmesi önemlidir. Antalya’yı yenilemeye çalıştığımız gibi otogarı da yenilemeye çalışıyoruz. Otogarı Döşemealtı’na taşıyoruz. Döşemealtı Belediyesi ile protokol yaptık.Elde edilen alanda projemizi uygulayacağız. Yeni otogarın bitmesiyle, Anadolu kavşağındaki eski otogar alanını büyükşehir belediyesinin yapacak olduğu yatırımlara kaynak oluşturması için değerlendirilecektir.”


“Parsel parsel satılacak”

Eski otogar alanının satışını iki kez denemelerine rağmen gerçekleştiremediklerini aktaran Türel, “Bütün parsel satışı olması nedeniyle yatırımcılar açısından bedelin biranda temine edilmesi zorluğu ortaya çıktı. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Antalya’nın ihtiyaçlarına göre parsellere bölmek suretiyle satışının daha mümkün olabileceği söylendi. Bölerek bir imar planı değişikliğini meclisimizin takdirine sunuyoruz. Bunun içinde konut, ticaret, hastane, yurt, okul, yeşil alan, konut alanı,spor alanlarını mevcut. Halkımızın ihtiyacını giderecek tüm donatılar mevcuttur. Yeni otogar inşaatını Antalyalıların hizmetine sunmak istiyoruz. Birkaç ay içinde ihalelerimizi hem yeni otogar hem de eski otogar alanının satışı ile ilgili ihalemizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


İşte Yeni Otogar Projesi

Antalya Merkez Otobüs Terminali Projesi Antalya Şehir Merkezi Kuzey girişinde, Döşemealtı ilçe sınırlarında 100 bin metrekarelik alan üzerine planlandı. Projede terminal hizmetleri, çocuk alanları, alışveriş ve yeme-içme alanları, yönetim birimleri, konaklama bölümü, dinlenme ve bekleme alanları, teknik alanlar, araç alanları (terminal bölümü, otopark alanı, araç yıkama alanı, araç bakım alanı, araç bekleme alanı, akaryakıt istasyonu) yer alıyor. Antalya Merkez Otobüs Terminali yerel bağlamı ve güncel mimariyi birlikte yorumlayan çağdaş bir ulaşım yapısı olarak tasarlandı. İç mekan tasarımı ve zengin sosyal donatıları ile özelleşen yapının içinde su ve yeşil peyzajdan oluşan iklim denetimli bir iç avlu ile doğal havalandırma, gün ışığı, park ve gezinti alanı sağlandı. Kendi enerjisini üreten, doğal havalandırma ve gün ışığı imkanlarına sahip, yapım kolaylığı ve işletim ekonomisi açısından verimli, Antalya’nın doğası ve denizine gönderme yapan ‘yeşil’ ve ‘su’ ögelerini içinde barındıran terminal binası, mekânsal akışkanlığı ve zenginliği ile kullanıcılarına yapı içinde rahat hareket edebilecekleri bir ortam sunuyor. Alternatif dinlenme ve vakit geçirme olanakları ve destek hizmetleri ile olumlu ve keyifli seyahat deneyimleri yaşatmayı hedefliyor.



9.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!