Turizm Sektörü de 2014'de E-Fatura'ya Geçiyor!

Haberler03 Aralık 2013
1.5B OKUNMA
Paylaş

2014 itibariyle birçok sektörde olduğu gibi turizm işletmelerinde de e-fatura dönemi başlayacak.  2003’ten itibaren konaklama tesisleri ve turizm acentelerinin ihtiyaçları doğrultusunda  dijital işletme anlayışına yönelik yazılımlar üreten KOD YAZILIM, 1 Ocak 2014 itibariyle geçilecek olan “e-fatura sistemi” konusunda  sektörü bilgilendirdi. KOD YAZILIM,  geliştirdiği Sedna E-fatura, Sedna E-defter yazılımlarını ve 2014 yılı muhasebe ve raporlamadaki yenilikleri, alanında uzman isimlerin sunumları ile acente ve otel muhasebecilerine  2 Aralık Pazartesi günü  Antalya Ramada Plaza’da gerçekleştirdikleri seminerle tanıttı. Seminere ilgi yoğun oldu.
 

Sektör bilgilendirildi

Özellikle grup işletmeler bazında tercih edilen, 150’nin üzerinde 5 yıldızlı tesis ve 100’ün üzerinde  acente tarafından kullanılan paket ürünlerin tasarımcısı KOD YAZILIM toplantıda   E-Fatura Sedna çözümleri, E-Defter uygulamaları ve  2014 yılı için muhasebe ve raporlamadaki yenilikleri aktardı. 2014 yılında turizm sektörünün karşılaşacağı önemli vergisel gelişmelerin paylaşıldığı seminerde, konunun uzmanları E-Fatura ile ilgili bilinmeyenlere ışık tuttu. Seminerin açılış konuşmasını Kod Yazılım Genel Müdürü Ahmet ERDAL yaptı. Seminer konuşmacıları arasında ise Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden  Prof. Dr. Necdet SAĞLAM, Adalya Bağımsız Denetim  Yön.Krl. Başkanı Mehmet YOLCU, E-Finans  Satış Müdürü İlke ALTIN ve KOD Yazılım Eğitim Destek Müdürü Mehmet GÜLEN yer aldı.


Kayıt içilik sağlanacak


Anadolu Üniv. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden  Prof. Dr. Necdet SAĞLAM yaptığı sunumla, E-Fatura ve E-Defter ile ilgili bilinmesi gerekenlere kapsamlı bir şekilde değindi.  Sağlam  “E-Fatura sistemine geçilmesiyle kağıt kullanımı azalıyor. Kayıt dışı ekonomi kayıtlı hale geliyor. Faturalama sistemi süratleniyor” dedi. E-Fatura ve E-Defter uygulamalarıyla  Maliye Bakanlıği’nın  denetimlerinin artacağına dikkat çeken Sağlam, “E-Defter ile birlikte şirketlerin muhasebe işlemlerini devlet masadan direkt  denetleyebilecek.  Dolayısıyla riskli noktalar daha kolay tespit edilecek.  Büyük işletmelerde E Fatura ve E Deftere geçileceği  için Türkiye’deki ekonominin yüzde 70’i denetlenir hale gelecek” diye konuştu.

eFinans çözüm ortağı

eFinans Satış Müdürü İlke Altın yaptığı konuşmada eFinans’ın, başta E-Fatura ve E-defter geçişi olmak üzere ticari hayattaki değişimde müşterilerini destekleyerek  yeni dünya ticaretine en hızlı şekilde adaptasyonu  sağlamayı hedeflediğini söyledi.eFinans’ın tüm elektronik ticari uygulamalar için servis sağlayıcılık , bankacılık ve finans çözümleri sunduğunu belirten Altın  1 Ocak 2014'te E-Fatura'nın ,  1 Eylül 2014'te ise E-Defter'in zorunlu hale geleceğini vurguladı. eFinans’ın SEDNA kullanıcılarına e-fatura hizmetlerinde avantajlar  ve e-faturalar üzerinden özel finans çözümleri sunmakta olduğunu belirten Altın şöyle devam etti:  “ Türkiye'nin ilk banka iştiraki olarak hem banka müşterisi mükelleflere hem banka dışı mükelleflere hizmet veren tek E-Fatura özel entegratör şirketiyiz. 2010 yılından bu yana çalışan, E-Fatura gönderip alabilen yazılım ve referans müşterilerimiz mevcut. Bulut uygulaması ile dünyanın her yerinden hizmet veren ve veri ulaşımını sağlayan uygulama ile E-Fatura üzerinden banka ödeme, tahsilat ve muhasebeleştirme entegrasyonuna sahibiz.’


Çözüm Sedna programında

Sedna’nın E-fatura ile ilgili geliştirdiklerini kapsamlı bir sunumla anlatan KOD Yazılım Eğitim Destek Müdürü Mehmet GÜLEN E-Fatura Modülü’nün  E-Fatura sistemine  ve entegratör firma sistemine veri aktarıp okuyacak şekilde tasarlandığını  belirtti. Kullanıcılarının Sedna E-fatura Modülü ile uygulamaya kolaylıkla entegre olabileceklerini söyleyen GÜLEN  “Sedna E-Fatura Modülü parametrik olarak hazırlandı.  Parametrede yapılacak seçime  göre doğrudan efatura sistemi ya da seçilen entegratörün sistemi ile çalışabilir. Farklı modüllerden oluşturulmuş faturaları tek noktadan gönderebilecek şekilde tasarlanmıştır.  Entegratör firmalar ve web servisleri ile haberleşmektedir. Programımız  kullanıcılarının her türlü ihtiyacına cevap verecektir’ dedi. 


1.5B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!