Turizme 40 Bin Yeni Yatak!

Haberler04 Eylül 2013
1.9B OKUNMA
Paylaş

Türkiye'de turizm sektörüne verilen teşviklerle kurulacak 186 yeni yatırımda, 40 bin yeni yatak hizmete girecek.Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Biriminden yapılan açıklamaya göre, turizm sektörü, yenileme, komple yeni yatırım ve modernizasyon gibi amaçlarla 7 aylık dönemde 219 proje için 2,64 milyar liralık yatırım teşviği aldı. Bu teşviklerin 2,51 milyar lirasıyla 186 komple yeni yatırım yapılırken, bu projelerde 40 bin yeni yatak hizmete girecek. Bu tesislerde 10 binden fazla kişiye iş imkanı sağlanacak.

AKTOB Ar-Ge Birimi hesaplamalarına göre komple yeni yatırımlarda tesis türlerinde ilk sırayı yüzde 37 ile 3 yıldızlı oteller alacak. Yüzde 32 ile 4 yıldızlı oteller ikinci sırada yer alırken, teşviklerin yüzde 14'ü ile 5 yıldızlı, yüzde 11 ile de butik oteller yapılacak.

Teşviklerin yatak sayısı bazında illere göre dağılımında ilk sırayı yüzde 31 ile Antalya aldı. Antalya'yı İstanbul, Hatay, Muğla, Mersin, Balıkesir ve İzmir izledi. Teşviklerin yaratılacak istihdam sayısı bazında dağılımında ise yüzde 31 ile yine Antalya başı çekti. Bu kentin ardından İstanbul, Muğla ve Balıkesir geldi.


 


1.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!