Türk ve Rus İş Dünyası Antalya’da Buluşacak

Haberler20 Temmuz 2022
748 OKUNMA
Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Kommersant tarafından düzenlenecek ‘Türkiye ve Rusya Yeni İşbirliği Ufukları 22’ organizasyonu kapsamında Rus ve Türk iş insanlarıyla Antalya’da bir araya gelecek. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin, “Rusya ile ticaret yapmak isteyen, bilgi almak, tanışmak isteyen tüm yatırımcılarımızı ve iş insanlarımızı 27 Temmuz’da odamızda yapılacak toplantıya davet ediyoruz” dedi.


ATSO ile Rusya’nın en yüksek tirajlı iş dünyası gazetesi Kommersant, 27 Temmuz’da ATSO binasında ‘Türkiye ve Rusya Yeni İşbirliği Ufukları’ konulu organizasyon düzenliyor. Organizasyonun basın toplantısı Belek’te bulunan 5 yıldızlı bir otelde gerçekleşti. Toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin, Kommersant Publishing House Türkiye Yetkili Temsilcisi Mutlu Güngör ve basın mensupları katıldı. Toplantıda, organizasyonda, Rus pazarında Türk iş dünyası için oluşturulacak fırsatların değerlendirilip ikili görüşmeler yapılacağı belirtildi.

60 BİNE YAKIN ÜYENİN YÜZDE 10’U YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET

Organizasyonun detaylarını anlatan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin, toplantı için Antalya’nın seçilmiş olmasını son derece önemli olduğunu vurguladı. İş birliği sağlanması için Antalya’nın doğru bir şehir olduğunu belirten Şahin, “Biz Antalya’yı ülkemizin turizm ve tarım başkenti olarak tanımlıyoruz. Bu noktada Rusya, hem tarım sektörü hem de turizm sektörlerimizin en önemli paydaşlarından biri. Biliyorsunuz Antalya, İstanbul’dan sonra Türkiye’de en fazla yabancı şirket kuruluşunun gerçekleştiği ildir. Odamıza kayıtlı 60 bine yakın üyenin yüzde 10’a yakını yabancı sermayeli şirketler. Üyelerimiz arasında 60’a yakın ülkeden iş insanları, firmalar var” dedi.

‘HER 4 YABANCI ŞİRKETTEN 1’İ RUSYA MENŞELİ’


Rus ortaklı firmaların sayısının hızla arttığını vurgulayan Cahit Şahin, “Geçen senenin tamamında Rusya menşeli 70 şirket kuruluşu gerçekleşirken, 2022 yılının 7 ayında bu sayı yüzde 135 artışla 165 olarak gerçekleşti. 2022 yılının 7 ayı itibarıyla kurulan her 4 yabancı şirketten 1’i Rusya menşeli. ATSO üyesi Rus firmalar ağırlıklı olarak, bilişim, inşaat ve gayrimenkul faaliyetleri, tarımsal üretim ve tarım ürünlerinin pazarlanması, metal makine sanayi, restoran ve eğlence hizmetleri sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Rus dostlarımız sadece turistik gezi ve yatırım yapmakla kalmıyor, konut satın alarak komşumuz oluyor. Türkiye genelinde Haziran ayında yabancıya satılan her 5 konuttan birini Rus dostlarımız almış. Şüphesiz ki bu noktada en fazla tercih edilen il Antalya” diye konuştu.

RUS TÜRK İŞ DÜNYASI 27 TEMMUZ’DA ATSO’DA

Antalya ve Rusya arasında ticaretin artması, ülkeler arasında ilişkilerin gelişmesi adına bu organizasyonu çok önemsediklerini ifade eden Cahit Şahin, Rusya ile ticaret yapmak isteyen, bilgi almak, tanışmak isteyen tüm yatırımcıları ve iş insanlarını 27 Temmuz’da ATSO’da yapılacak toplantıya davet ettiğini söyledi.


RUSYA’YA EKONOMİK YAPTIRIMLAR TÜRK İŞ DÜNYASI İÇİN FIRSAT

Kommersant Publishing House Türkiye Yetkili Temsilcisi Mutlu Güngör, Rusya’yı yalnızlaştırma ve ekonomik baskı altına almak için uygulanan yaptırımların, Türk iş dünyası için önemli fırsatlar oluşturduğunu aktardı. Mutlu Güngör, Rusya’dan çekilen birçok markanın yerini Türk markalarının alması için çok uygun ortamlar olduğuna dikkati çekti. Güngör, “Rusya’nın batı ülkeleri arasında açık kalan tek ticari koridorunun Kazakistan ve Türkiye olduğu göz önüne alırsak, önümüzdeki dönemde özellikle gıda, mobilya ve ahşap sanayi, tekstil, kozmetik ve kişisel tüketim ürünleri, parekende sektörü ve mağazacılık, finans, yapı malzemeleri, bilumum makina ve teçhizat gibi alanlarda Türk şirketleri Rusya pazarında inanıyoruz ki hızla yerini alacaktır” dedi.

TÜRK RUS YATIRIMLARININ ÖNÜ AÇILACAK


Mutlu Güngör, “Bu fırsatların değerlendirilmesi, Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret kapasitesinin artırılması amacıyla planlanan toplantılar dizisinin startını Antalya’dan veriyoruz. Bu toplantılar farklı sektörlerde, Rusya ve Türkiye’de düzenlenmeye devam edilecek olup, Türk ve Rus iş dünyası temsilcilerini bir araya getirerek yeni birlikteliklerin ve karşılıklı yatırımların önünü açacaktır” diye konuştu.
Güngör, 27 Temmuz’da yapılacak toplantıda Rus iş dünyasından önemli tedarikçiler ve dev şirketlerin yöneticilerinin, Rusya ekonomisi ve Rusya pazarının ihtiyaçlarıyla ilgili bilgiler aktaracağını söyledi.

Kaynak: DHA


748 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!