Türkiye Koç Spor Fest Büyük Finalleri Antalya’da Başladı

Haberler11 Mayıs 2016
2.8B OKUNMA
Paylaş

Koç Holding’in düzenlediği Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest’in büyük finalleri Antalya’da düzenleniyor.  Koç Spor Fest’in 2016 şampiyonlarını belirleyecek final turu Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde başladı. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları vesilesiyle Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel gazetecilerle bir araya geldi.

Koç Fest’in büyük finalleri içinAntalya’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel, “Geçtiğimiz sene açıkladığımız gibi Antalya 2016’da organizasyonumuzun merkez üssü oldu. Final heyecanı bu sene Antalya’da yaşanıyor. Türkiye’de gittiğimiz her kent bizim için çok değerli. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en eğerli turizm merkezlerinden biri olan Antalya da iki yıldır üst üste göstermiş olduğu misafirperverlikle bunu bize bir kez daha kanıtladı” dedi.

Koç Spor Fest ile birlikte binlerce sporcunun Antalya’ya geldiğini söyleyen Tuncel, sözlerine şöyle devam etti: “Uluslararası platformlarda başarılarıyla bizi sevindirecek şampiyonlarımızın kupa kaldıracağı Antalya, Koç Spor Fest’e büyük değer katıyor.Spor turizminin uluslararası düzeyde yükselen merkezlerinden Antalya, finaller süresince yaklaşık 6 bin sporcuya ev sahipliği yapacak. Tüm yıla yayılan Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’nda  26 bin sporcu mücadele ediyor. Rio Olimpiyatları’na 10 bin sporcunun katıldığını dikkate alırsak, Koç Spor Fest’in ulaştığı nokta ve yarattığı etkileşimi daha net bir şekilde görebiliriz. Koç Spor Fest, her yıl finallerin düzenlendiği illere ekonomik anlamda çok önemli katkıda bulunuyor. Finallere katılan öğrencilerin konaklama, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarının yarattığı ekonominin yanı sıra her yıl yaklaşık 250 üniversite öğrencisine de bir ay boyunca iş imkanı sağlanıyor. Öğrenciler, hem etkinlik süresince, hem de ön tanıtım döneminde proje için çalışıyorlar.”


Okyar Tuncel,  üniversite sporlarına verdikleri desteğin önemine dikkat çekerken, “Koç Spor Fest, başladığı günden bu yana hep kendini geliştirerek gençlerin farklı spor dallarına ilgisini artırmak için çalıştı. Spor denilince akla gelen tüm branşlara dokunmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin olimpik geleceğine yatırım yapmaktan, üniversiteli sporcuları desteklemekten gurur duyuyoruz. Koç Spor Fest bugün binlerce kişiyi içine alan, üniversitelileri bir yandan spor yapmaya teşvik ederken bir yandan da rekabetin olumlu atmosferiyle buluşturan büyük bir organizasyon haline geldi. Finallerin düzenlendiği illerde yerel yönetimlerden ve üniversitelerden aldığımız destek bundan sonraki dönemde Koç Spor Fest’i daha da iyi noktalara getirmek için çalışmalarımızda bize güç veriyor” dedi. 


2.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!