Türkiye Kupası Muratpaşa'nın

Haberler06 Mayıs 2019
1.8B OKUNMA
Paylaş

Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol takımı, Türkiye Kupası final maçında Kastamonu Belediyesi’ni uzatmalarda 33-32 yenerek 2018-2019 sezonu Türkiye Kupasını kazandı.

Sınırsız yabancı hakkı olmasına rağmen, sadece 2 yabancı oyuncu ile kendini sınırlayan ve 2-3 katı büyüklükte bütçeli takımlarla mücadele eden Muratpaşa Belediyespor, 2018-2019 sezonu Türkiye Kupasını kazandı. Tecrübeli oyuncularla, yetenekli gençlerin oluşturduğu Muratpaşa Belediyesipor Kadın Hentbol takımı sadece 0.2 puanla kaçırdığı şampiyonluğun ardından, Türkiye Kupası için sahaya çıktı.

Türkiye Kupası’nı, Antalya’ya Getirdiler

Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı; Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda, Murat Çelik, Cengiz Ömer hakem ikilisinin yönettiği final maçında Kastamonu Belediyespor'u uzatmada 33-32 mağlup ederek Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası’nı kazandı. Türkiye Kupası’nı, Antalya’ya getiren Muratpaşa Belediyespor, maçın ilk yarısını 16-15 önde kapadı. Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol takımı; normal süresi 28-28 biten maçı, uzatmalarda 33-32 kazanarak Türkiye Kupası’nı Antalya’ya getirdi.


Kupa Sevincini Başkan Uysal’la Yaşadılar

Maçta, Muratpaşa Belediyespor’dan Kübra Sarıkaya 8, Yeliz Özel 7, Yağmur Toprak 6, Döne Gül Bozdoğan ve Branik 3’er, Cansu Akalın ve Yasemin Şahin 2’şer, Didem Hoşgör Binboğa ile Eda Nur Kılıç da 1’er gol attı. Türkiye Kupası’nı kazanan Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol takımı, kupa sevinçlerini; maçı takip eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’la birlikte yaşadı.

Başkan Uysal, “Hedefimiz Avrupa’da Derece Yapmak’


Sporcuları ve Antrenör Birol Ünsal’ı  tek tek kutlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal; “Farklı yaklaşım sergiledik. Diğer takımların çok fazla yabancı oyuncusu olmasına rağmen, biz; Türkiye’nin gözde, tecrübeli sporcuları ile geleceğin yıldızı genç oyuncularla yola çıktık. Bütçemizin 2-3 katı büyüklükteki takımlara karşı şampiyonluğu çok az farkla kaybettik. Ama sporcularımız ve teknik heyetimiz, Türkiye Kupası’nı kazanıp, doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Antalya’ya, Türkiye Kupası kazandıran sporcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum. Hedefimiz; gelecekte, kendi yetiştirdiğimiz sporcularla Avrupa’da derece yapmak” dedi.


1.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!