Türkiye Otizm Meclis Üyelerinden Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Anlamlı Plaket

Haberler03 Aralık 2018
1.4B OKUNMA
Paylaş

Engellilere yönelik çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e bu çalışmaları için anlamlı bir teşekkür geldi. Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği ve Türkiye Otizm Meclisi Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Mola Evleri Projesi için Başkan Türel’e teşekkür plaketi verdi. Engelli bireylerin her anında yanlarında olmaya gayret gösterdiğini söyleyen Başkan Türel, merkezde yer alan üç adet mola evinin yanı sıra Gazipaşa ve Manavgat Mola Evlerinin de kısa süre sonra hizmete açılacağını müjdeledi.  

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin engelli ailelerinin hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirdiği Mola Evleri’nin çalışmaları takdir toplamaya devam ediyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Muratpaşa İlçesi’nde hizmet veren Falez Mola Evi’ni eşi Ebru Türel ile birlikte ziyaret eden Başkan Menderes Türel, Mola Evi’ndeki çocuklar ile yakından ilgilendi. Başkan Türel’i sevgi gösterileriyle karşılayan çocuklar ise mutluluklarını Başkan Türel’i öperek gösterdi. 

Engelli Aileleri Adına Teşekkür Plaketi

Çocuklar ile bir süre sohbet eden Başkan Türel, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Demet Çileli’nin hoş sürpriziyle karşılaştı. Çileli, Başkan Türel’e engellilere yönelik çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Mola Evleri’nin Türki’ye de örnek alındığını söyleyen Çileli, tüm engelli aileleri adına Başkan Türel’e plaket verdi. Türkiye’deki bütün belediyelerin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik çalışmalarını örnek alması gerektiğini söyleyen Çileli, “Mola Evleri’nin sayısının artmasını istiyoruz” dedi.  


Mola Evleri Nefes Aldırdı

Engellileri yalnızca engelliler gününde hatırlamadıklarını söyleyen Başkan Menderes Türel, yaşamlarının her anında onların yanında olmaya çalıştığını söyledi.  Mola evi uygulamasının Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Başkan Türel,  şunları söyledi: “Engelli birey evinde bulunan engelli çocukları bulunan anneler babalar hayata katılım, sosyal yaşama katılım noktasında çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyalar. Engelli bir bireyle yaşayan aile onu yalnız bırakmamak durumunda. Adeta eve mahkum oluyor. Biz de bu engelli mola evlerimizi onlara bir nefes aldırmak günlük ihtiyaçlarını da karşılayıp sosyal yaşamada katılmalarını sağlamak adına değerli eşim Ebru hanımında büyük gayretleri oldu. Birkaç aydır çok ciddi bir şekilde zihinsel engelli, otizmli, bedensel engelli vatandaşlarımıza çok ciddi hizmet veriyoruz.” 

Ailelerin Gözü Arkada Kalmıyor


Engelli bireyi olan ailelerin gözü arkada kalmadan çocuklarını Mola Evlerine bıraktığını söyleyen Başkan Türel, “Biz rehabilitasyon uzmanlarımızla hem rehabilite konusunda hizmet verip hem de eğlenceli dakikalar geçirmelerini sağlıyoruz. Aileler de günlük ihtiyaçlarını çok güzel şekilde planlıyor. Elektrik faturası ödemek isteyen bunu yapabiliyor pazara gitmek isteyen bunu yapabiliyor. Bir keresinde yaz ayıydı engelsiz plajımızda geziyorken bir engelli annemiz dedi ki ‘başkanım sayenizde ilk defa denize gelebildim evladımı engelli mola evine gözüm arkada kalmadan bıraktım. Ben de senelerdir Antalya’da ilk defa denize geldim’. Engelli bireylerinin ve ailelerinin sosyal yaşama katılmaları da çok iyi oluyor” diye konuştu. 

2 Yeni Mola Evi Yolda

Başkan Türel, Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde hizmet veren Mola Evleri’ne yoğun bir talep olduğunu belirterek, yapımı devam eden Gazipaşa ve Manavgat Mola Evlerinin de kısa süre sonra hizmete açılacağını müjdeledi. 



1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!