Türkiye'nin En Güzel Yürüyüş Rotası: Likya Yolu

Haberler10 Ocak 2020
2.1B OKUNMA
Paylaş

Dünyada birçok farklı manzaraya, jeolojik şekillere, doğal güzeliklere ve uzunluklara sahip yürüyüş yolları var. Yürüyüş bir eğlenceye dönüşürken aynı zamanda yeni yerlerde keşfetmenizi sağlıyor. Bu yürüyüş rotalarından biri de Türkiye'de. Ülkemizde yürüyüş dendiği zaman akla gelen ilk rota olan Likya Yolu…

Dünyada birçok farklı manzaraya, jeolojik şekillere, doğal güzeliklere ve uzunluklara sahip yürüyüş yolları var. Bu rotalarda yürüyüş bir eğlenceye dönüşürken aynı zamanda yeni yerler de keşfetmenizi sağlıyor. Bu yollardan biri de Türkiye’de.

Ülkemizde yürüyüş denildiği zaman akla gelen ilk rota olan Likya Yolu…

Maceraperestlerin, outdoor sporcuların ve yürüyüş gruplarının her dönem ilgisini çeken bu güzergah, Fethiye’den başlayıp Antalya’da son buluyor. 535 km’lik bu tarihi yürüyüş rotası, ortalama 21 günde tamamlanıyor. Türkiye’nin ilk uzun mesafe yürüyüş rotası olan Likya Yolu; bir tarafı masmavi Akdeniz, bir tarafı denize paralel uzanan Toroslar ile eşsiz manzaralar sunuyor. Ayrıca bu doğa harikası rota, Likya uygarlığından kalma pek çok antik kentin içinden de geçiyor. 


Likya Yolu üzerinde ortalama 19 tane antik kent bulunuyor. Baştan sona yürümeyi planlayanlar, kadim medeniyetlerin izlerini görme imkanı yakalarken belirlenen rotaya göre; Pınara Ören Yeri, Letoon Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Antiphellos Antik Kenti, Simena Antik Kenti, Myra Antik Kenti, Olimpos Antik Kenti ve Phaselis Antik Kenti görülmeye değer yerlerden birkaçı olarak karşımıza çıkıyor. Antik çağdan beri kullanılan bu yol doğayla sizi baş başa bırakıyor.

Bu yola çıkmadan önce rotada su kanallarının olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. 


2.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!