Uçansu Şelalesi'nin Çevre Zaferi

Haberler02 Ağustos 2019
2.5B OKUNMA
Paylaş

Antalya'da, doğa harikası Uçansu Şelalesi'ni oluşturan Alara Çayı üzerinde, 3'üyle ilgili hukuki sürecin sürdüğü 8 HES projesinden biri daha mahkeme tarafından iptal edildi.

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde, Torosların zirvesi Akdağ ve Geyik dağlarında, 50 metre yükseklikten dökülen doğa harikası Uçansu Şelalesi'nin kaynağını da oluşturan Alara Çayı üzerinde, 7'si dere, 1'i baraj tipi olmak üzere 8 HES projesi bulunuyor.

Akdeniz'e döküldüğü alana kadar yaklaşık 80 kilometre uzunluğa sahip Alara Çayı üzerindeki HES projelerinden Hayat 1, Hayat 2 HES projeleriyle ilgili hukiki süreçler devam ederken, Kamer HES ile ilgili mahkemeden iptal kararı çıktı.

Şelaleye çok yakın bölgede planlanan Kamer regülatörü ve HES projesi için 2015'in Mayıs ayında verilen 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için köylülerin açtığı dava sonuçlandı. Köylüler Nurettin Şensoy, Mustafa Günay, Mustafa Uslu, Ömer Yılmaz, Bilal Tokçan ve Ali Güven adına açılan davada, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi 'ÇED Olumlu' raporunu iptal etti.


Kaynak: 1

 


2.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!