UCI Nirvana Gran Fondo Antalya 18 Kasım'da Başlıyor

Haberler09 Kasım 2021
1.3B OKUNMA
Paylaş

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI - International Cycling Union) tarafından organize edilen ve destinasyon partneri Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) olan UCI Nirvana Gran Fondo Antalya Uluslararası Bisiklet Yarışması’nın lansman töreni 8 Kasım Pazartesi günü Nirvana Cosmopolitan Hotel’de gerçekleştirildi. Lansman törenine Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Antalya Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Antalya Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, POYD Başkanı Ülkay Atmaca, ANTEV Başkanı Sarper Dermut, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Cihangir Deniz, BETUYAB İcra Kurulu Üyesi Kaan Kavaloğlu, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık ve Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan’ın yanı sıra çok sayıda STK temsilcileri, basın mensupları ile siyaset ve spor camiasından misafirler katıldı.

18-21 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan uluslararası organizasyon, dünyanın birçok farklı ülkesinden yüzlerce bisiklet sporcusuna ev sahipliği yapacak. Organizasyonun tanıtımının gerçekleştiği lansman töreninde konuşma yapan Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan, “Antalya’yı kış sezonunda alternatif turizm hareketleriyle daha cazip hale getirmek için spora ve sporcuya yatırım yapıyoruz. Antalya’nın bisiklet başta olmak üzere spor turizminin de başkenti olabilecek potansiyeli var. Nirvana Otelleri olarak bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz” dedi.

UCI Nirvana Gran Fondo Antalya Yarış Direktörü Ogün Çavuş, “Dünya şampiyonasına katılabilmek için zorunlu ön etaplardan biri olan ve bu özelliği ile diğer yarışlardan ayrılan prestijli bir yarışı ülkemize kazandırmanın heyecanı içerisindeyiz. Antalya bisiklet sporu için çok farklı ve zengin bir destinasyon ve bisiklet turizmi fırsatlarla dolu. Sadece Avrupa’daki bisiklet sporu turizmi 45 milyon Euro ve ülke olarak daha fazla pay almalıyız” diye belirtti.

Antalya’nın bisiklet turizmi için çok önemli bir destinasyon olduğunu belirten Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ise bu yarışın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için de bir fırsat olduğunu söyledi. “Antalya’da alternatif turizm için Bisiklet Dostu ve Doğa Dostu Otel Sertifikasyon Projesi başlatıyoruz. Dünyada turizm sektörü buna evriliyor, turizmin başkenti Antalya, bisiklet sporunun da başkenti olacak” dedi.


“Antalya’da yapılan her etkinlik, şehre yakışıyor” diye sözlerine başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, “Belediye olarak turizmin çeşitlendirilmesinde bisiklet sporunu önemsiyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Bisiklet Dostu Şehirler Ağına üye olacağız” diye konuştu.

Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş ise “Antalya salgına rağmen en fazla ziyaret edilen 6. destinasyon. Özellikle Kasım - Mart ayları arasında alternatif turizmi geliştirmek için bu ve benzeri farklı organizasyonlara ihtiyacımız var. Antalya’nın bisiklet sporu için önemli bir merkez haline gelmesini istiyoruz” diye belirtti.

UCI NIRVANA GRAN FONDO ANTALYA HAKKINDA


Bisiklet camiasının en prestijli yarışları arasında yer alan yarış, 18-21 Kasım 2021 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek. Dünya şampiyonasına katılabilmek için zorunlu ön etaplardan biri olan ve bu özelliği ile diğer yarışlardan ayrılan UCI Nirvana Gran Fondo Antalya, yerli ve yabancı yüzlerce amatör bisiklet kullanıcısını, Antalya’da profesyonel bir yarışma ortamında bir araya getirecek. 100 kilometrelik Uzun Parkur Yarışı’nı %20’lik dilimde bitirenler ise UCI Gran Fondo World Series Final yarışlarına katılma hakkı kazanacak. Uzun Parkur (100 km.), Kısa Parkur (70 km.) ve Zamana Karşı (20 km.) etaplarından oluşan UCI Nirvana Gran Fondo Antalya’ya www.ucigranfondoantalya.com adresinden kayıt gerçekleştirilebiliyor.


1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!