UCI Nirvana Grand Fondo Antalya Bisiklet Yarışı Yapıldı

Haberler22 Kasım 2021
1.4B OKUNMA
Paylaş

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI - International Cycling Union) tarafından organize edilen ve destinasyon partneri Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) olan UCI Nirvana Gran Fondo Antalya Uluslararası Bisiklet Yarışı, 22 farklı ülkeden 561 bisiklet sporcusu ile büyük bir heyecana sahne oldu. 19 Kasım’da zamana karşı yarışı ile başlayan heyecan, 21 Kasım Pazar günü uzun parkur ve kısa parkur etapları ile sona erdi. Uzun parkur yarışını %20’lik dilimde bitiren sporcular, UCI Gran Fondo World Series Final (Dünya şampiyonası) yarışına katılma hakkı kazandı.

Zamana Karşı Büyük Heyecan

Katılımcıların tek başlarına start aldığı ve belirlenen mesafeyi en hızlı şekilde bitirenlerin ödüllendirildiği zamana karşı yarışında erkekler genel klasmanda Dmitry Murashko birinci, Sergei Serdiuk ikinci, Jiri Belfin üçüncü oldu. Aynı kategoride kadınlar genel klasman birincisi Charlotte Buchanan olurken, Rub Altmann ikinci, Natalie Laverack ise üçüncü oldu.

Kısa Parkura Türk Sporcular Damga Vurdu


21 Kasım Pazar günü düzenlenen 70 kilometrelik kısa parkur yarışındaki mücadele nefes kesti. 321 sporcunun yarıştığı kısa parkurda genel klasmanda Ayhan Oksak birinci olurken, Turgay Germen ikinci, Ferhat Çetin ise üçüncü oldu. Aynı parkurun kadınlar kategorisinde ise Meltem Kılıç birinci, Kateryna Zamyslova ikinci, Züleyha Dikbaş ise yarışı üçüncü sırada noktaladı.

Uzun Parkuru Gökhan Uzuntaş Kazandı

Nirvana Cosmopolitan Hotel önünden start ile başlayan 100 kilometrelik uzun parkur yarışında toplam 240 sporcu mücadele etti. Erkekler genel klasmanda Gökhan Uzuntaş birinciliğe ulaşırken, Yevhen Filin ikinci, Dmitry Murasko ise üçüncü sırada tamamladı. Uzun parkur kadınlar genel klasmanda ise, Charlotte Buchanan birinci olurken, İpek Öztosun ikinci, Arzu Sağnak ise üçüncü oldu.


Sınırları ortadan kaldıran paracycling yarışında ise Barış Asa rakiplerini geride bırakarak yarışı ilk sırada tamamlarken, Fırat Uğur ikinci, Mustafa Sağlam ise üçüncü oldu.


1.4B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!