Uluslararası Antalya Üniversitesi Antalya’lı Gençleri Silikon Vadisi’ne Götürüyor

Haberler31 Aralık 2013
2.8B OKUNMA
Paylaş

Uluslararası Antalya Üniversitesi, Antalya’da liderlik potansiyeli taşıyan gençleri ortaya çıkarıp desteklemek amacıyla “Genç Liderler Akademisi” isimli bir proje yarışması düzenledi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe “Globalleşen Dünyada işletme sahipleri ve örgütler yöneticiden daha çok liderlere ihtiyaç duymaktadır. Bizde UAÜ olarak gençlerimize liderliğin önemini anlatmak ve onların liderlik özeliklerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik.” dedi. Cihat Göktepe bu proje yarışmasının aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi niteliği de taşıdığını vurguladı.

Uluslararası Antalya Üniversitesi’ni kurarken liderler yetiştiren bir üniversite olması vizyonu ile ilerlediklerini dile getiren Prof.Dr. Cihat Göktepe, başta Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin projeye inanmakta ve destek verdiklerini dile getirdi.


UAÜ Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Tuba İnaltekin projeye talebin yüksek olduğunu ve takımları ilk aşamada yaptıkları kısa bir anket ile elediklerini ve başarılı ilk 30 takımı üniversiteye davet ettiklerini söyledi. Proje için şu an İngiltere’de Norwich Business School’da eğitim veren Dr. Fahri Karakaş’ı Türkiye’ye davet ederek ilk aşamada başarılı olan gençlerin “Liderler için yenilikçilik, kreatif düşünme ve inovasyon, Türk kültüründe liderlik, yönetim, iletişim ve takım çalışması” alanlarında eğitimler verdiklerini ve bu eğitimler sırasında gençlerin güzel vakit geçirdiklerini dile getirdi. “Eğitimler sırasında başarılı olan 15 takımın finale kaldığını ve 16 Ocak tarihinde finale kalan takımlara bildireceğimiz proje ile Silikon Vadisi’ne gitme şansını yakalayacak takımı belirleyeceğiz.” dedi. Finale kalan takımların oluşturdukları projeleri bir katalog haline getirip Antalya Valiliğine sunacaklarını dile getiren Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Tuba İnaltekin Antalya için gençlerin hayal ettikleri projeleri bir araya getirmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.


2.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!