Ümit Uysal'dan Yeni Yıl Dilekleri

Haberler29 Aralık 2016
922 OKUNMA
Paylaş
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Fener Yaşlı Evi’nde deneyimli kent sakinlerini yeni yıl kutlamasında “2017 iyi insanların yılı olsun. İyilikler, güzellikler, sevgi ve saygı, paylaşım, kültür, sanat, spor, daha güzel bir kamusal yaşam galip gelsin” dileğinde bulundu.
Muratpaşa Belediyesi Fener Yaşlı Evi üyeleri, kendi verdikleri isimle ‘gönül evlerinde’ yaklaşan yeni yılı kutladı. Yaşlı Evi’nin Türk Halk Müziği grubun küçük bir konser verdiği kutlamalar, şehitler anısına ağıt formundaki türkülerle başladı.

Başkan Uysal’ın da katıldığı yeni yıl kutlaması Yaşlı Evi üyelerinin hep birlikte ‘Asker Yolu’ türküsünü söylemesiyle başladı. Başkan Uysal’ın da eşlik etti türküyü dinlerken yeni yıl kutlaması için biraraya gelen yaşlılardan gözyaşların saklamakta zorlandı. 

YENİ YIL DİLEĞİ

Başkan Uysal, deneyimli kent sakinlerini yeni yıl kutlamasında yaptığı konuşmada insanların sürekli olarak hayatlarını anlamlı kılacak bir hikaye arayışında olduğunu söyledi. Kimi insanların kendi hikayelerini bilimde, sanatta, kimisi sporda aradığını dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Kimisi insanlığın genel standardını yükletmekle ilgili bir mücadele hikayesi kuruyor. Onun peşinden koşarak hayatını anlamlandırıyor. İyi insanlar iyi hikayeler arıyor Ama maalesef insanların bir bölümü hayatlarını anlamlandırabilmek için savaşmayı seçiyor. Gruplaşmayı, kutuplaşmayı seçiyor. Boş mücadelelerle huzursuzluğunu ancak yenebiliyor. O grup insanının açtığı yaraları, dünyamızda yarattığı yarayı bereyi, oluşturduğu insanlık dışı tabloları sizler gibi iyi insanlar tamir etmeye, telafi etmeye çalışıyor. 2017 iyi insanların yılı olsun. İyilikler, güzellikler, sevgi ve saygı, paylaşım, kültür, sanat, spor, daha güzel bir kamusal yaşam galip gelsin”

‘İYİ BİR BAŞKANIMIZ VAR’

Başkan Uysal, Fener Yaşlı Evi üyelerini yeni yılını tek tek kutlarken yaşlılar da “Gittiğimiz koralarda para öderken burada çayımız, kahvemiz ve iyi bir başkanımız iyi bir mekanımız var. Sizlere minnettarız iyi varsınız” sözleriyle Uysal’ın yeni yılını kutladı.


922 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!