Vali Öztürk: Konyaaltı Sahili Belediyeye Verilecek Başka Yolu Yok

Haberler20 Ocak 2014
1.6B OKUNMA
Paylaş

Vali Sebahattin Öztürk, tahsis süresi bittiği için Konyaaltı Belediyesi'nden alınarak 30 Mart 2014 tarihine kadar İl Özel İdaresi'ne verilen Konyaaltı Sahili'yle ilgili İl Genel Meclisi'nin "Konyaaltı Belediyesi'ne verilmesi yönünde başlattığı" girişimi değerlendirdi.

Sahille ilgili meclisin karar alma yetkisi olmadığını söyleyen Vali Öztürk, şöyle konuştu:

"Meclisin değil ki orası, Özel İdare'nin de değil. Ben temenni kararı diye değerlendirdim. Bu zamanlarda böyle şeyler olur.30 Mart'tan sonra orası elbette bir belediyeye verilecek. Başka yolu yok. Yasa var çünkü ortada. Konyaaltı Belediyesi projesini sundu. Büyükşehir de hazırlıyormuş. Projeler değerlendirilecek. Büyükşehir'e mi, Konyaaltı'na mı verilecek, birisine verilecek" dedi.


"BİZ BELEDİYEYE VERECEĞİZ"

Sahilin başka birine verileceği yönünde birtakım haberler çıktığını aktaran Vali Öztürk,

"Bunun şu anda doğruluğu yok. Kanun değiştirilmezse yok. Biz belediyeye vereceğiz bunu. Maliye Bakanımız geldi ona da anlattım. Bunun 3. kişilere verilmemesini sağlamak lazım. Belediyeye verip, belediye başkasına vermeyebilir, kendisi işletebilir. Eskiden orada koca koca müştemilatlar vardı, lokantası vardı, canlı müzik yapılıyordu. Şimdi bunlar olacak mı, olmayacak. Biz yıktık onları" diye konuştu.


"HÜKMÜ VE YAPTIRIMI YOK"

İl Genel Meclisi tarafından alınan kararın bir hükmü ve yaptırımı olmadığını vurgulayan Vali Öztürk şunları söyledi:

"Bu bizim Yunanistan'la ilgili buradan karar almamıza benzer. Senin değil ki, Maliye Bakanlığı'nın yeri, sana da tahsis edilmemiş.30 Mart'a kadar bakımıyla ilgili bir onay göndermişiz Maliye'ye, sahibi olsun, boş kalmasın kabilinde. Bizim için fedakarlık bu. Bunu 'ille de biz yapalım demiş' değiliz. Bundan kar etmiyoruz. Ama devletin işidir. Biz böyle bir ihtiyacı gideriyoruz."


Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)


1.6B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!