YAPEX, 21. kez Geliyor!

Haberler27 Ağustos 2013
2.1B OKUNMA
Paylaş

Antalya'da bu yıl 2. kez düzenlenecek Yapex Fuarı'nda tarihi kent kimlikleri, müzeler sokağı, tarihi yapı örnekleri öne çıkacak. ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği ile EMA European Museum Academy'nin (EMA) katkılarıyla 21'inci Yapex Yapı-Restorasyon Fuarı, 31 Ekim- 3 Kasım tarihlerinde Antalya Expo Center'da düzenlenecek. Yapex Fuarı'nda, korumacılık alanında bir çok ilke yer verilecek.
 

Ülkemizin kentsel, kültürel ve doğal mirasını ortak miras anlayışıyla korumak ve yaşatmak amacıyla projeler üreten, bilinçli koruma çalışmaları yürüten tarihi kentler, koruma vizyonlarını, proje ve uygulamalarını sektör uzmanları, restoratörler, yatırımcılar, yükleniciler ve endüstri kuruluşlarıyla paylaşacak.
 

KENT MÜZELERİ ANA TEMA

Koruma sektörünün biraraya geleceği Yapex Yapı-Restorasyon Fuarı'nın ana teması ise 'Kent Müzeleri' olarak belirlendi. Çalışmalarda, 'kent tarihi müzeleri' ve kentlerimizin kültürel değerlerinin fuar izleyicilerine etkin biçimde aktarılması, tanıtılması, beraberinde müzeciliğe dair tüm teknik ve mesleki bilgilerin ve uzmanların fuarda biraraya getirilmesi hedefleniyor.


Kaynak:DHA



2.1B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!