Yaralı Kedi Ameliyat Edildi

Haberler31 Ocak 2018
3.5B OKUNMA
Paylaş

Trafik kazası sonucu çenesi ve kanin dişi kırılan, dili kopan kediye Konyaaltı Belediyesi Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yardım eli uzatıldı.

2 veteriner hekim ve 8 bakıcının görev yaptığı Konyaaltı Belediyesi Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tam donanımlı ameliyathane, laboratuvar ve loğusa odalarıyla her türlü vakaya müdahale edilebiliyor. Her yıl yüzlerce sokak hayvanına kapılarını açan Konyaaltı Belediyesi Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde son olarak trafik kazası sonucu ölümün eşiğine gelen bir kediye yardım eli uzatıldı.


Geçirdiği trafik kazasında çenesi ve kanin dişi kırılan, dili ise kopmak üzere olan kedi, değim yerindeyse ölümün eşiğine geldi. Yerde çaresiz yatan kedinin kaderi, kendisini fark eden duyarlı bir vatandaş tarafından, Konyaaltı Belediyesi Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilmesiyle değişti. Burada veteriner olarak görev yapan Hasan Balık tarafından acil ameliyathaneye alınan kedi, yaklaşık bir saat süren zorlu operasyonun ardından eski sağlığına kavuştu.

Konyaaltı Belediyesi Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi Veterineri Hasan Balık, trafik kazası sonucu kafa bölgesinden ağır yara alan kedinin hayati tehlikesi olduğunu gördüğünü ve hiç düşünmeden acil ameliyata aldığını söyledi. Kedinin çenesi ve kanin dişinin kırıldığını, dilinin ise kopmak üzere olduğunu dile getiren Basan Balık, ilk olarak kırılan çeneyi özel bir aparatla sabitlediklerini bildirdi. Bununla birlikte halk arasında köpek dişi olarak da bilinen kanin dişini çektiklerini söyledi. Hasan balık, son olarak, kopmak üzere olan dili diktiklerini kaydetti. “Hayvanların sıvı şeyler içerken kullandıkları dilin kopması onları ölüme götürebilir” diyen Hasan Balık, yaptıkları ameliyat ile dili yerine dikerek kedinin bir şans daha bulduğunu söyledi.



3.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!