Yenigün Gıda 100. Yılında Ödüle Doymuyor

Haberler24 Aralık 2014
1.5B OKUNMA
Paylaş

Antalya’nın eşsiz yöresel lezzetlerini sadece Türkiye ile değil dünyanın otuzu aşkın ülkesiyle paylaşan Yenigün Gıda, 100. Yılını kutlaması sebebiyle bir çok meslek örgütü tarafından ödüle layık görülüyor.

23 Aralık Salı günü ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Geleneksel Ödül Töreni’nde Yenigün Gıda ATSO Özel Ödülü’ne layık görüldü. Törene Antalya Valisi Muammer Türker, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Vergi Dairesi Başkan Vekili Halil Akça, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve ATSO üyeleri katıldı. Yenigün Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ruhi Alpagot’a ödülünü TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve Antalya Valisi Muammer Türker takdim etti.

 


Antalya’nın ilk 100 yıllık markası olan Yenigün Gıda bu yıl Antalya Ticaret Borsası tarafından Özel Ödülü’le, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde İhracat Özel Ödülü’ne, Antalya Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından da Takdir Plaketi’ ne  layık görülmüştü.

Yenigün Gıda Hakkında:

1914 yılında Mahmut Yağcılar tarafından kurulan Yenigün Gıda, tahin, helva ve akide şekeri imalatıyla başladığı üretim yolculuğuna reçel, pekmez, turşu, lokum ve aromalı toz içecek üretimini de ekleyerek, tüm dünyada geniş ürün yelpazesi ile sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Antalya’daki 12 bin metrekarelik tesislerinde üretim yapan Yenigün Gıda’nın 105 çalışanı bulunuyor. Yıllık 6 milyon 800 bin kilogram üretim gerçekleştiren Yenigün Gıda, ürünlerini 27 ülkeye ihraç ediyor. 



1.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!