Yeşilçam Şarkıları Antalya'da

Haberler05 Aralık 2014
1.9B OKUNMA
Paylaş

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Klasik Türk Müziği, Avrasya Sanat-Kültür-Edebiyat Derneği (ASKED) Türk Sanat Müziği, Antalya Çağdaş Türk Müziği koroları, 'Yeşilçam Film Müzikleri Konseri'nde Antalyalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Sinema ve müziğin birleştiği muhteşem konsere, TRT'den konuk sanatçılar da katıldı. TRT İzmir Radyosu sazendeleri, TRT İstanbul Radyosu ses sanatçılarından Ayşe Birgör, Gökhan Sezen de ses ve yorumlarıyla renk kattı. İki bölümden oluşan konseri, Antalyalı ünlü bestekâr Gültekin Çeki, konuk bestekârlar Vural Şahin ile Ali Tekintüre de onurlandırdı.

KONSERİ PROTOKOL DA İZLEDİ


Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda düzenlenen konseri, Vali Muammer Türker, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz de izledi. TRT Radyosu spikeri Tayfun Yönlü'nün sunum yaptığı konser, Yeşilçam filmlerine isim de olan 'Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim' adlı şarkıyla başladı. Konser, filmde Türkan Şoray'ın seslendirdiği 'Buruk Acı' ile devam etti.

NOSTALJİ ŞARKILAR PAYLAŞILDI

Koro solistleri Suna Elgün 'Kıskanırım Seni Ben', Fazıl Ay 'Seven ne Yapmaz', Mustafa Kemal Ünalalan 'Bir Garip Yolcu', Serap Yıldırım 'Gümüş Gerdanlık', Adnan Babür 'Nerden Bileceksin', Çiğdem Özdemir 'Seninle Düştüm Dile', Güngör Bayraktar 'Dilek Taşı' gibi yılların eskitemediği şarkıları seslendirdi. Koro ise 'Ben Bir Küçük Cezveyim', 'Son Hıçkırık', 'Saman Yolu', 'İçin, İçin Yanıyor', 'Gölgesinde Mevsimler', 'Nasıl Geçti Habersiz', 'Hey Gidi Koca Dünya', 'Bir Yaz Yağmuru', 'Aybeniz Deniz Mavi', 'Aşkım Bahardı' adlı şarkıları paylaştı.


TRT SANATÇILARINDAN SÜRPRİZ

Konserde birçok şarkı sözü Orhan Gencebay'ın repertuarında yer alan konuk bestekar Vural Şahin sahneye davet edildi, bir şiirini okudu. 1000'den fazla şiiri şarkı sözüne dönüştürülen Ali Tekintüre de anılarını paylaştı. Gültekin Çeki, unutulmayan 'Eski Dostlar' adlı bestesini bir kez daha izleyicilerle birlikte okudu. Konser, TRT sanatçılarının sürpriz şarkılarıyla sonlandı. Koro üyeleri, konuk bestekârlar, TRT sanatçıları alkış yağmuruna tutuldu.


1.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!