YÖRSİAD'da Konu 'Miami mi, Antalya mı?'

Haberler29 Mart 2018
1.4B OKUNMA
Paylaş

YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği) Mart Ayı Olağan Toplantısı Akra Barut Hotel’de gerçekleştirildi. Konuk konuşmacı olarak duayen turizmci ve “Her şey Dahil” Sisteminin kurucusu Dr. Cem Kınay’ın katıldığı toplantıda, turizmdeki gelişmeler konuşuldu ve ana başlık olan 'Miami mi, Antalya mı' konusu Kınay’ın gözünden konuklara aktarıldı.

YÖRSİAD, Turizmi Gündemine Aldı

Moderatörlüğünü YÖRSİAD Başkanı Semih Beken’in yaptığı gecede, Mimai ile Antalya arasında yaşanan benzerlikler ve farklar ele alındı. Antalya’nın her zaman yerellik, kültür ve tarih anlamında büyük artılarının olduğunu ifade eden Başkan Beken, gerekli doğru tanıtımlarla Antalya’nın çok daha değerli bir marka haline geleceğine inandığını söyledi. Dr. Cem Kınay’a teşekkürlerini sunan Başkan Beken, Yörük Kültürünün de Antalya’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi. Beken, “Şu anda 2018 kışının en sıcak yaşandığı yer Türkiye. İstatistiklere göre, bu sıcaklık bizim için turizmde sezonun erken başlaması anlamına geliyor. Biz de dernek olarak bu erken sezonda, konumuzu turizm olarak belirledik ve önümüzdeki sezon nasıl geçecek bunu öğrenmek adına Sayın Dr. Cem Kınay’ı konuk ettik” dedi.


"Antalya, Yerelliği İle Çok Daha İyi Noktalarda Olacak"

“Her şey Dahil” Sisteminin kurucusu Dr. Cem Kınay yaptığı açıklamalarında, Antalya’nın benzerlik olarak Miami ile karşılaştırılmasının daha doğru olacağını dile getirdi. Kınay, Dubai ile Antalya’nın karşılaştırılmasına da bir anlam veremediğini söyleyerek, şu ifadelere yer verdi: "Antalya ile hep Dubai'yi karşılaştırdılar. Benim de en kızdığım ve kabul etmediğim konu budur. Dubai’yi turizmin başladığı ilk günlerinden beri de bilirim. Çölken bilirim yani hiçte başarılarını falanda kıskanmıyorum. Antalya eğer dünyada ki şehirlerle kıyaslanıyorsa, örnek benim için iki şehir vardır. Miami ile kıyaslanabilir tarafları vardır ikincisi de Barcelona'yla kıyaslanabilir. Antlaya yerelliği ile gelecekte çok daha iyi noktalarda olacaktır."

Her şey Dahil Sistemi Güncellenmelidir!


Her şey Dahil sistemine de değinen Dr. Cem Kınay, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Evet o dönem bu sistemi kurduğumuzda doğru olanı yapmıştık. Fakat üzerinden yıllar geçti ve güncelleme yapılması gereken bir duruma geldi. Biz turistin sadece otele gelip orada tatil yapmasını istemiyoruz. Turist otelde kaldığı sürece bölgesini de gezmeli ve dışarıya çıkmalı. O dönem doğru olan bu sistemi şimdilerde güncellenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu sistemin kurucusu olarak bir pişmanlığım falan yok. Bu konuda iyi bir iş çıkardığımı da düşünenlerden birisiyim."


1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!