Yörük Türkülerine Fransız Eli Değdi

Haberler06 Temmuz 2020
1.6B OKUNMA
Paylaş

Anadolu’yu köy köy gezerek bine yakın ezgiyi derleyen Antalyalı müzisyen Emre Dayıoğlu, Fransız müzisyenlerle Yörük türküleri söyledi.

Anadolu’da 3 bine yakın köyü gezerek kayıt altına aldığı ezgileri geniş kitlelere ulaştıran Antalyalı müzisyen Emre Dayıoğlu, bu kez Fransız müzisyenler Gabriel Meidinger ve Toby Kuhn ve yönetmen Stephan Talneau ile ortak bir çalışmaya imza attı. ‘Berliner Moment’ adı altında dünyayı gezerek çeşitli etnik müzikleri ortak performanslarda buluşturan yabancı ekip, Teke yöresi türkülerini Antalya manzaralı kliplere dönüştürdü. Yörenin ezgilerini batı enstrümanlarıyla harmanlayan müzisyenler, Kaş Yenköy’de ‘Kara Gözlü Düriye’, Patara kumsalında ise ‘Omar Dayımın Gatırı’ türküsünü birlikte çalıp söyledi.

Dünyada İlgi Gördü

Gabriel Meidinger’in violin, Toby Kuhn çello, Emre Dayıoğlu’nun ise yöresel bir telli enstrüman çaldığı klip sosyal mecralarda kısa sürede geniş kitlelere ulaştı. Yönetmen Stephan Talneau tarafından klibe dönüştürülen performanslar, dünya çapında ilgi gördü. Fransız yönetmen, çekimler sırasında bölgede yaşadığı deneyimi şu sözlerde anlattı: “Emre Dayıoğlu, sadece çok iyi bir müzisyen değil, aynı zamanda Türkiye’nin üretken bestecilerinden biri. Son 6 yılda Anadolu’ya ait 800’den fazla ezgiyi kayıt altına aldığı bir müzik arşivine sahip. Antalya’da birlikte çalışırken çok değerli anlar geçirdik. Gabriel Meidinger ve Toby Kuhn’la birlikte Anadolu ve batı enstrümanlarını buluşturarak yeni sentezler yarattılar.”


Eğlence Klibe Yansıdı

Söz ve müziği kendine ait olan türküleri, yeni sentezlerle müzikseverlere sunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Emre Dayıoğlu, “Berliner Moment ekibiyle birlikte çok farklı ve güzel çalışmalar ortaya çıkardık. Birlikte çalışırken keyifli zaman geçirdik. O eğlenceli atmosfer kliplere de yansıdı. Çello ve kemanla çalınan yörenin ezgilerine Kaş ve Patara manzarası tam anlamıyla uyum sağladı. Yaptığımız müziği dinleyenlere fikirlerini soruyoruz. Çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Müzik, müzisyenler ve dinleyenlerin ortak paydası olduğu için beğeni mesajları bizi mutlu etti. Birlikte yeni sentezler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Ceren DENİZ/HÜRRİYET



1.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!