Ziraat Fakültesi Öğrencileri ATB'yi Tanıdı

Haberler23 Aralık 2013
1.7B OKUNMA
Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğrencileri uygulama dersi kapsamında Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yılmaz eşliğinde Antalya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Antalya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Halil Bülbül ve Genel Sekreter Tolgahan Alavant ile bir araya gelen ziraat fakültesi öğrencileri, Borsa'nın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Halil Bülbül, Borsa'nın işlevini öğrencilere anlattıktan sonra, Borsa'nın projeleri hakkında bilgi verdi.  1000 civarında üyesi bulunan Antalya Ticaret Borsası’nın üyelerinin sorunlarına çözüm için çalıştığını kaydeden Bülbül, ATB bünyesindeki 7 meslek komitesinin sektörle ilgili sorunları değerlendirip ilgili makamlara ilettiğini söyledi.

Bülbül, yasayla belirlenen çalışmaların dışında da kenti ilgilendiren konularda çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Vakıf Zeytinliği’ni kente kazandıran Antalya Borsa'nın yöresel ürünlerin ekonomik değerini artıran Yöresel Ürünler Fuarı'nı düzenlediğini belirten Bülbül, Hayvan Borsası'nı yapma hedefinde olduklarını anlattı. Bülbül, tarımın stratejik önemine dikkat çekerek, "Dünya üzerinde olmazsa olmaz stratejik ürünler var. Pamuk, buğday, şeker...Bu ürünleri elinde bulunduranlar avantaj elde eden ülkeler. Bu nedenle tarıma sahip çıkmalıyız" dedi. Öğrencilerin Vakıf Zeytinliği, Hayvan Borsası, zeytincilik, harnup pekmezi, ürün borsasıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Bülbül, Borsa olarak eğitime verdikleri önemi anlattı.

Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, 3. Sınıf öğrencilerinin bölüm içi staj dersi kapsamında tarım sektöründeki kurum ve kuruluşları ziyaret ettiğini belirterek, bu çerçevede ATB’nin çalışmaları hakkında bilgi almak için Borsa’ya ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Yılmaz, Bülbül'e ilgisi nedeniyle teşekkür etti.



1.7B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!